Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napokon i službeno – ovo je novi Maserati Ghibli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo nekoliko sati nakon što se na internetu pojavila fotografija novog Ghiblija, Maserati je i službeno pokazao svoju novu sportsku limuzinu.

Napokon je i službeno. Maserati je pokazao novu sportsku limuzinu Ghibli koja će biti službeno predstavljena na nadolazećem Shanghai auto salonu koji počinje ovog mjeseca, točnije 21. travnja. Maserati ovim automobilom želi direktno ugroziti E segment gdje vladaju BMW serija 5 i Mercedes-Benz E klasa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Novi Ghibli će se smjestiti ispod Quattroporte modela kao manja ali i više sportsko orjentirana limuzina koja će postati novi početni model za ovaj brend a dizajnirana je pod palicom Lorenza Ramaciottija, nekadašnjeg šefa dizajna Pininfarine.

►►►   Maserati Quattroporte pokazao novo lice

►►►   Maserati matirao GranTurismo S

Od motorizacije za početak se spominju dvije varijante V6 bi-turbo benzinskih motora (snage od 320 do 440 KS) na čijem razvoju navodno rade i Ferrarijevi stručnjaci a po prvi put u povijesti brenda novi Maserati biti će ponuđen i sa dizelskim V6 motorom. Nakon početka prodaje očekuju se i snažnije varijante koje će pogoniti V8 jedinice.

Ghibli će imati standardni pogon na stražnje kotače, no u ponudi će se svakako naći i verzije opremljene pogonom na sva četiri kotača (Q4). Mjenjač će standardno biti automatski 8-brzinski a spominje se i novi 6-brzinski ručni mjenjač.

Dok čekamo više detalja i informacija uživajte u prvim fotografijama najmanjeg Maserati modela – Ghibli.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene