Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koncert je otkazan, ali su ulaznice i dalje u prodaji? Svjedočimo li novom skandalu na hrvatskom koncertnom nebu?


Redakciju Dnevnik.hr-a danas su zatrpali pozivi obožavatelja njemačke teen senzacije Tokio Hotel prema čijim je informacijama otkazan koncert u zagrebačkoj Areni zakazan za 28. ožujka. Bend je u Zagreb trebao stići u sklopu europske turneje 'Welcome to Humanoid City', kada će osim u Zagrebu nastupiti u 32 grada.

Vezani članci PR Kaufland organizirao nezaboravni koncert na Zrinjevcu Slika nije dostupna Tokio Hotel u ožujku u zagrebačkoj Areni

Međutim, mjesec dana prije koncerta po gradskim pročeljima ne postoje promotivni plakati, Arena Zagreb je na svojim službenim stranicama izbrisala koncert s popisa događaja, a u Eventimu putem kojeg se kupuju ulaznice o otkazivanju koncerta nemaju saznanja. Obožavatelji su počeli provoditi svoju istragu, zavladala je panika da će koncert biti otkazan i da im organizatori neće vratiti novac. Najveća misterija u ovoj priči jest - tko je organizator koncerta?

Tko je organizator koncerta?

'Ne znam što da vam kažem, ne znamo tko je otkazao koncert. Eventim govori da smo mi, a u biti ne znamo tko je stvarno otkazao. Nazovite nas kasnije, pokušat ćemo nešto doznati', rekla je tajnica Iva Palac iz zagrebačke Arene.

Budući da je prozvan Eventim, kontaktirali smo ih i pitali isto pitanje. 'Mi nismo dobili nikakvu službenu obavijest. Nema naznaka otkazivanju, to je jedino što možemo reći. Mi radimo isključivo prodaju u ime organizatora i mogu službeno reći da nema otkaza koncerta', rekao nam je Zvonimir Ludarić iz Eventima kojeg je pitanje 'tko je organizator' dobrano pecnulo, glas mu se promijenio i lopticu je prebacio na direktora. 'Sad me već pitate neke stvari... nazovite direktora pa njega pitajte i potpišite njega', rekao nam je.

Direktor Eventima Damir Žigić nam je rekao: 'Mi u principu nemamo nikakvu informaciju za sada, a dok je ne dobijemo karte su i dalje u prodaji. A tko je organizator? Pa, dva različita subjekta - jedan koji kontaktira Eventim za distribuciju karata, a drugi koji kontaktira Arenu za najam prostora (nije imenovao organizatora, odnosno 'subjekte', op.a). Najbolje da nazovete osobu za odnose s javnošću humanitarne udruge 'Pas u humanitarnom djelovanju', Gorana Bakića'.

'Sve ćemo znati sljedeći tjedan'

Goran Bakić nam je, pak, rekao sljedeće: 'Još uvijek ništa ne znam, ja nisam glavni organizator već firma iz Slovenije (nije je imenovao). Radi se o tome da se ulaznice kronično slabo prodaju, što je jedan od mogućih razloga otkazivanja. Ne vjerujem da ćemo koncert u tom slučaju preseliti u manji prostor jer su Tokio Hotel jako skupi i traže posebnu produkciju. Treba biti strpljiv do sljedećeg tjedna, kada ćemo imati više informacija'.

Iza svega stoji Marijan Crnarić?! Eventim na ulaznicu krivo otisnuo ime organizatora? Ma, tko tu koga?!

Jedna obožavateljica koja nam se javila u redakciju prethodno je zvala spomenutu udrugu i razgovarala s predsjednikom Zvonimirom Jurićem koji joj je rekao da oni 'nisu organizatori i da to nikada nisu bili te da je Eventim to krivo otisnuo na ulaznicu'. Tada su joj rekli da je organizator tvrtka Vinil d.o.o. koja, inače, više ne postoji. Arena joj je, pak rekla da je organizator zloglasni Marijan Crnarić koji stoji iza neodržanog koncerta The Rolling Stonesa, kada je uz udrugu Kajda ubrao novac za karte i kasnije ga građanima nije vratio.

Marijan Crnarić više se ne bavi organizacijom već produkcijom i živi u Sloveniji već nekoliko godina, što se napokon povezuje s 'organizatorom firme iz Slovenije', koju je spomenuo Goran Bakić. Također, Bakić je potvrdio da je bilo govora kako će se koncert iz Zagreba možda preseliti u Sloveniju, ali da se to najvjerojatnije neće dogoditi.

U nastavku slijedi pismo upućeno obožavateljima od Gorana Malkovića, osobe za odnose s javnoću hrvatskih Tokio Hotel obožavatelja.

Dopis PR-a hrvatskih TH fanova

'Poštovanje,

Oko osam navečer, danas 1. ožujka 2010. godine dobili smo e-mail od direktora Arene u Zagrebu u kojem smo prosljedili informacije, da je koncert grupe Tokio Hotel u Zagrebu otkazan. Organizator događaja 'Vinil d.o.o.' više uopće ne postoji zbog financijskih razloga i velikih dugova krajem godine 2009. godine. Također nam je direktor Arene u Zagrebu potvrdio da organizator događaja uopće (još) nije platio Arenu, ili napravio bilo kakav korak do realizacije koncerta. Manadžer grupe Tokio Hotel David Jost potvrdio je i informaciju da su datum koncerta u Zagrebu izbrisali, zbog razloga napisanih prije. Eventim je u svojim sistemima gdje su karte bile za prodaju (tj. Eventim Slovenija, Hrvatska i Srbija) taj događaj izbrisao bez ikakvih razloga ali su rekli, da će tako pustiti dok ne prime neke informacije od organizatora koncerta. Zasad, koncert je otkazan. Molimo vas da pošaljete i proslijedite ovaj e-mail svim fanovima, kako ne bi više puštali pogrešne informacije o tome, da će koncert svejedno biti i puštati neke pogrešne kontakt informacije te tako 'fejkati' e-maile od organizatora. Za dokaz možete kontaktirati i samog direktora Arene u Zagrebu, a takođe i sistemskog direktora Eventim HR.

Puno pozdrava,
Goran Malković,
VIP Party PR,
direktor veza sa predstavnicima štampe'

Iako je napisao da mu je menadžer Tokio Hotela potvrdio da je Zagreb izbrisan, na njihovim službenim stranicama i dalje stoji zagrebački datum.

Epilog

Obožavatelji benda Tokio Hotel su u panici da će koncert biti otkazan a njima novac za ulaznice neće biti vraćene. Ulaznice se i dalje prodaju, loše očigledno, ali su i dalje u prodaji. Najava koncerta nije bila transparentna, do te mjere da su neki fanovi sami stavljali plakate po zagrebačkim pročeljima s naslovom 'Ovako bi trebao izgledati promotivni plakat za najavu Tokio Hotel koncerta u Zagrebu!!'

Arena je, pak, koncert skinula s popisa događaja, dok na službenim stranicama benda zagrebački datum i dalje stoji. Nitko nije želio otkriti ime organizatora koncerta, da bi na kraju svi putevi odveli u Sloveniju, gdje živi i radi Marijan Crnarić, poznat po prevari građana za ulaznice, oštećenje ZAMP-a, navodnom muljanju o postojanju njegove tvrtke Vinil d.o.o.(rekao da je u stečaju, a potom od prodaja ulaznica za koncert Rolling Stonesa ostvario zaradu od 13,5 milijuna kuna). HDS ZAMP je 1999. godine, zbog duga, Općinskom državnom odvjetništvu podnio prijavu protiv Crnarića.

Svjedočimo li još jednoj koncertnoj muljaži?

'Tijekom obrade predmeta, na našu prijavu se sa svojom kaznenom prijavom nadovezala Dubrovačka banka koja je oštećena za 1,809.181,45 kuna, a predmet je još dodatno proširen zbog toga što Republici Hrvatskoj te gradu Zagrebu nije plaćen porez u ukupnom iznosu od tri milijuna kuna', istaknuo je Pavle Fellner, odvjetnik HDS-ZAMP-a. Crnarić sada radi u tvrtki Impresario, čiji je ujedno i osnivač.

Sve to unijelo je sumnju u redove obožavatelja koji dvoje o kupovini ulaznica te nagađaju kako je posrijedi 'možda još jedna teška koncertna muljaža'.