Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agencija Primary Wave, koja posjeduje autorska prava za 50 posto pjesama Kurta Cobaina, žali se na malu zaradu.


Tvrtka Primary Wave u zadnjih je nekoliko godina na Nirvaninim pjesmama zaradila oko 2,3 milijuna dolara. S obzirom da su Nirvanin katalog otkupili od Courtney Love za 50 milijuna, agencija posluje s nemalim gubitkom.

Vezani članci Dave Grohl Danas je jedan od najvećih glazbenika na svijetu, a karijera mu je "procvala" u Nirvani: Ovo je 15 najboljih pjesama Davea Grohla Slika nije dostupna 'Još uvijek spavam u Kurtovoj pidžami'

Popularni Guitar Hero otkupio je, primjerice, samo 'Breed' za 50 tisuća dolara, dok je primjerice ta videoigra za 26 pjesama Aerosmitha dala preko 5 milijuna dolara.

Isto tako, Primary Wave nije se previše obogatio ni od filmske i televizijske industrije. Do sada su za 13 Nirvaninih pjesama dobili 480 tisuća dolara. Za usporedbu, Jonas Brothers su samo lani od televizijskoj emitiranja njihovih 105 pjesama, utržili milijun dolara.

Zbgo svega toga iz Primary Wavea objavili su da 'razmišljaju o marketinškom dometu' pjesama Kurta Cobaina, što je obožavateljima zazvučalo poput svetogrđa.