Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Momčilo Bajagić bajaga odlučio je tužiti svoju diskografsku kuću PGP RTS zgod izdavanja njegove kompilacije pjesama bez njegovog znanja, kao i zbog toga što je ista očajno opremljena i sastavljena.


'Trenutno imam veliki problem s diskografskom kućom PGP RTS. Odlučio sam ih tužiti zbog objavljivanja kompilacije mojih pjesama bez dozvole. Prvo me nitko nije ni pozvao da mi kaže kako će ta kompilacija izaći, nitko se sa mnom nije konzultirao oko izbora pjesama i što je najgore pogrešno su napisali imena pjesama na omotu, koji je takođe odvratno urađen', izjavio je ogorčeniMomčilo Bajagić Bajaga za srpski Blic.

Vezani članci Bajaga (Foto: Dusko Marusic/Pixsell) Analitičari: Braniteljske inicijative za zabranama opasan projekt i znak bolesti društva Bajaga (FOTO: PR) Bajaga opet jaše: Novi album došli podržati brojni kolege

Glazbenik navodi kako novci uopće nisu u pitanju, jer diskografi ionako nemaju novaca zbog interneta i piraterije, već se na taj potez odlučio zbog elementarnih prava autora i amaterskom pristupu glazbenom poslu ljudi iz PGB RTS-a.

'Moja pjesma, koja se zove 'Od kada tebe volim', kod njih se na albumu zove 'Od kada tebe ne volim'. Potpisali su mene kao autora aranžmana na pjesmama za koje je aranžmane radio Voja Aralica, to su samo neke od greški u podacima na omotu, kojih ima podosta.', tvrdi Bajaga i nastavlja s kritikom omota: 'Kompilacija se zove 'Gde stižu moja sećanja' po jednoj mojoj zaista manje poznatoj pjesmi, a na omot su stavili neku moju staru sliku, zamuljanu i zafarbanu zelenom bojom, tako da zaista izgleda kao se netko namjerno htio poigrati sa mnom.

U cijeloj sitaciji angažiran je i odvjetnički tim, jer Bajaga sumnja da je došlo i do povrede zakona u transakciji autorskih prava koje je u međuvremenu otkupila tvrtka Zmex.

Inače povodom proslave dvadesetpetogodišnjice rada, glazbenik se spremao objaviti kompilaciju najvećih hitova, ali je sada od toga odustao.
'To u ovome trenutku nakon ovakve sramete više uistinu nema smisla.', zaključio je Bajaga.