Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na premijeri filma 'Nekoć braća'' o krahu prijateljstva hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića i srpskog Vlade Divca je bila i Draženova mama Biserka.


U četvrtak je Zagreb napokon dočekao zagrebačku premijeru filma 'Nekoć braća'' o krahu prijateljstva hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića i srpskog Vlade Divca. Premijeru je posjetio i Divac koji je otkrio kako danas gleda na događaje koji su uništili njihovo prijateljstvo.

Vezani članci Slika nije dostupna ZagrebDox počinje 27. veljače Slika nije dostupna Kineski film 'Žalba' osvojio Veliki pečat 6. ZagrebDoxa

Pri posjetu Zagrebu za potrebe snimanja filma Nekoć braća, Vlade Divac priznao je kako se ne osjeća ugodno. Danas, dvije godine nakon, na njegovoj premijeri govori o osjećajima koji su ga preplavili dolaskom u Zagreb.

Incident koji se zbio na Svjetskom prvenstvu u Argentini gdje je Divac bacio hrvatsku zastavu, učinio ga je u, najmanju ruku, nepopularnim u Hrvatskoj. No, ni danas Divac na to ne gleda kao na nešto loše.

>> Divac za Novu TV: Tamo je jedino jugoslavenskoj zastavi bilo mjesto!

>> Divac priznaje: 'Da je Dražen živ, ne bismo bili prijatelji kao prije'

'To je izmanipulirano do te mjere da su ljudi vjerovali političarima, medijama, nitko nije pogledao snimku da vidi što se ustvari desilo. Govorili su da sam gazio, palio zastavu. Ja sam igrao za Jugoslaviju, jednostavno nije bilo mjesto tu bilo kojoj zastavi osim jugoslovenskoj. I dan danas ne mislim da sam uradio išta loše.', rekao je Divac na premijeri.

Ipak, taj incident i kasniji medijski istupi vezani za rat na ovim prostorima, stajali su ga prijateljstva s Draženom Petrovićem, a zbog prerane smrti našeg najboljeg košarkaša nikada nisu stigli porazgovarati o onome što se dogodilo, zbog čega Divac danas najviše žali.

Obitelj Petrović film smatra korektno napravljenim, a Draženova majka, Biserka Petrović priznaje da ni sama nije znala što se točno dogodilo s njihovim prijateljstvom.

'Zapravo ja to nisam vidjela, nisam ni osjetila, znam da se nešto dogodilo kad se rat spremao da je tu nešto puklo, ali znate da dijete uvijek neće majci sve kazati.Tako da ja nisam bila svjedok ali znala sam da se nešto događa, da nije kao prije.', rekla je Biserka Petrović.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju