Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Operacija Trijumf je najveći glazbeni reality show koji se prema Endemolovoj licenci pod originalnim nazivom Operacion Triunfo počeo prikazivati 2001. u Španjolskoj, a otada se proširio po cijelome svijetu i zabilježio najveći televizijski uspjeh.


Ove jeseni 'Operacija Trijumf', koju proizvodi producentska tvrtka Emotion, krenut će i na ekranima Nove TV kao najveći projekt u regiji u kojemu sudjeluje pet zemalja. Show počinje 29.09.2008. u 21h, a na prvoj gala večeri nastupit će svjetska glazbena zvijezda Anastacia.

Vezani članci Lech Walesa Lech Walesa nakon četverosatne operacije: "Hvala, sve je uspjelo" Operacija, ilustracija Nova metoda liječenja u riječkome KBC-u: Zahvaljujući ovome djeci će oporavak biti brži i lakši

Ona će tom prilikom premijerno otpjevati svoj novi singl kao i vodeći hit zajedno s nekim od sretnih 16 kandidata. Osim Anastacije, u showu će nastupiti i Let 3, Jelena Rozga, Sergej Cvetković i Karolina Gočeva, koji će također pjevati s kandidatima.

Šesnaest nadarenih kandidata će tijekom tri mjeseca dobiti jedinstvenu priliku naučiti kako se postaje istinska glazbena zvijezda. Put do zvijezda je trnovit, pobjednik može biti samo jedan i to onaj koji se najbolje iskaže u svim zadanim disciplinama koje ćemo pratiti svakodnevno u dnevnim emisijama.

Za to će se brinuti tim stručnjaka sastavljen od najboljih skladatelja, koreografa, stilista, fotografa i drugih stručnjaka u showbiznisu. Njihov je zajednički cilj da za tri mjeseca naprave samo jednog glazbenog celebrityja među 16 kandidata koji će živjeti puna tri mjeseca u kući specijalno opremljenoj za njihov boravak, ali i za satove glazbe i scenskog nastupa koje će svakodnevno pohađati.

Svaki njihov korak će se pratiti TV kamerama u dnevnim emisijama, a svoj talent i napredak pokazivat će jednom tjedno u spektakularnoj gala večeri ponedjeljkom uživo u kojoj će imati priliku života i zapjevati rame uz rame najvećim domaćim i svjetskim glazbenim zvijezdama.

U tročlanom žiriju Operacije Trijumf su profesionalci iz svijeta glazbe, koji će nominirati četvero kandidata, koji su se prema njihovom sudu, najmanje iskazali tijekom napornog tjedna. Žiri je sastavljen od Marine Tucaković (tekstopisac), Tončija Huljića (skladatelj) i Ismete Krvavac (izvođač). Na gala večeri jednom tjedno kandidati nastupaju uživo.

Od četvero nominiranih kandidata jednom će mentori dati imunitet, drugog će spasiti studenti koji nisu nominirani, a preostala dva bit će izložena telefonskom glasanju publike iz svih zemalja koje sudjeluju u Operaciji Trijumf. Iste večeri, jedan od njih koji je učinio najmanji korak ka zvjezdanom cilju i skupio manje glasova publike, zauvijek će napustiti kuću i Operaciju Trijumf.

Posljednji preostali, najbolji kandidat, je pobjednik koji je izvršio operaciju i trijumfirao dobivši ugovor s diskografskom kućom i priliku za snimanjem albuma.

Kroz show 'Operacija Trijumf' gledatelje će voditi Nikolina Pišek, Ana Mihajlovski Milan Kalinić i Dragan Marinković Maca, a kroz show će proći mnoge svjetske i domaće glazbene zvijezde s kojima će natjecatelji u duetu pjevati njihove pjesme tijekom emisija uživo.