Svjetsku premijeru na Sundanceu imao je film 'The Company Men', a tepihom su prošetali Tommy Lee Jones, Ben Affleck, Rosemary DeWitt...


Drago mi je što smo ovim filmom ušli u problem današnjice koji doslovce unuštava živote ljudi. S jedne strane ekonomska recesija je razarajuća za ljudske sudbine, dok se s druge strane gura pod tepih, jer se mnogi srame sebe kad propadnu Ben Affleck

Premijera filma 'The Company Men' redatelja Johna Wellsa izazvala je veliku pažnju na ovogodišnjem Sundance Film festivalu. Riječ je o drami višestrukog emmyjevca Johna Wellsa, kojem američki mediji predviđaju da bi mogao postati i oscarovac s novim filmom u kojoj je okupio glumački creme de la creme, odnosno Bena Afflecka, Tommyja Lee Jonesa, Chrisa Coopera, Kevina Costnera i Rosemary DeWitt.

'The Company Men' oslikava život mladog i uspješnog trgovca u kompaniji kojeg tumači Ben Affleck koji iznenada iskušava recesiju na svojoj koži i dobiva iznenadni otkaz. Slika je to propasti korporativne Amerike, u kojoj preko noći slijedi iseljavanje iz udobne i prostrane kuće u predgrađu, gubitak prestižnih statusnih simbola poput Porschea i suočavanje s krizom unutar obitelji, u kojoj glavni akter dolazi u poziciju (koja nije nimalo strana, recimo, hrvatskim mladim ljudima) da se mora doseliti kod roditelja i prihvatiti se loše plaćenog teškog fizičkog posla.

Vezani članci Slika nije dostupna 50 Cent: Redford se iznenadio mojom glumom! Slika nije dostupna Liv Tyler stvorila napetost na premijeri filma 'The Ledge'

'Drago mi je što smo ovim filmom ušli u problem današnjice koji doslovce unuštava živote ljudi. S jedne strane ekonomska recesija je razarajuća za ljudske sudbine, dok se s druge strane gura pod tepih, jer se mnogi srame sebe kad propadnu', izjavio je Ben Affleck na crvenom tepihu za vrijeme premijere filma.

Zbog obilnog snijega Affleck je debelo zakasnio na premijeru, no to se pokazalo odličnim za pripadnike medija. Glumac se nije žurio u dvoranu kako bi film gledao od pola već je strpljivo davao izjave. Potom je iz dvorane izašao redatelj John Wells koji mu se pridružio u dobrom raspoloženju, i odradio drugu turu fotografiranja i druženja.

Affleck se pokazao kao izrazito strpljiv i ugodan sugovornik, a također se iznimno trudio udovoljiti svima,što je dokaz kako je Sundance i dalje poseban festival na kojem se ne osjeća taj celebrity pritisak. To se najbolje moglo vidjeti iz reakcije legendarnog Tommyja Lee Jonesa čija karizma je napunila prostor čim je kročiu u predvorje Eccles Theatera. I on je razgovarao sa svima, ali je u jednom trenutku rekao: 'Ma dajte ja sam filmska zvijezda, ja ovo ne moram raditi!', a odnosilo se na davanje izjava. 'Dobro došao na Sundance!', netko je vikno iz mnoštva okupljenih novinara, na što se Tommy nasmijao u znak dobre volje.

>> Prtljaga još nije stigla, a kad će, ne zna se…

>> Robert Redford: Ovo je nova pobuna!

>> Sundance očekuje A indie listu, ali i pola Hollywooda

Glumica Rosemarie DeWitt je izjavila kako joj je ovo jedna od najboljih uloga u životu. Na premijeri se pojavila i supruga Stevena Spielberga, Kate Capshaw s kćerkom Sashom Rebeccom Spielberg. No za razliku od davne 1984. kad je Kate Capshaw bila u fokusu medija zbog glavne ženske uloge u filmu 'Indiana Jones i ukleti hram', ovoga puta je više pažnje privukla devetnaestogodišnja Sacha Spielberg kao buduća filmska nada.

Na tepihu je također bio i Chris Cooper, koji iako skoro nikad nije glavna uloga, je nezaobilazni glumac velikog broja američkih filmova kojih se rado sjećamo. Jedini koji se nije pojavio na premijeri u Park Cityju bio je Kevin Costner.

Eh da, i još jedna obavijest za sve one kojima se svidio 'Dnevnik' na Dnevnih.hr-u: prtljaga je stigla. Snijeg i dalje pada.