Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene koje rode poslije 50-e godine jednako su psihički i fizički sposobne za majčinstvo kao i mlade mame, pokazali su rezultati najnovijih američkih studija.


Kalifornijski znanstvenici otkrili su da starije mame nisu više pod stresom niti su boležljivije od mlađih mama.

Vezani članci Stare bebe Podijelili slike svojih klinaca jer izgledaju kao da su spremni za mirovinu Znakovite face Kad vide ove urnebesne face, odmah znaju da je pelena puna

Drugi tim znanstvenika tvrdi da se spomenuta studija koja uključuje 150 majki uopće ne dotiče djece koja će živjeti s majkama kada potpuno ostare.

U lipnju prošle godine 62-godišnja psihijatrica postala je službeno najstarija majka u Velikoj Britaniji. Dr. Patricia Rashbrook i njezin muž John Farrant, koji ima 60 godina, umjetnom oplodnjom postali su roditelji. 

"Nije stvar u tome da netko postane majka sa 50 ili 55 godina. Brine me što će se dogoditi kada to dijete bude imalo 18 godina, a roditelji budu u 70-tim. Ne bi htio nikoga ureći ali bojim se za dobrobit te djece čiji će roditelji biti u godinama baka i djedova", tvrdi profesor primaljstva na Fakultetu u Sheffieldu.

Adriana Iliescu je najstarija  rodilja na svijetu. Ona je svoju kćer Elizu rodila s punih 66 godina.