Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

27-godišnji Luke Johnson, mladić iz Arizone, u rujnu prošle godine objavio je na YouTubeu poziv svima da ga nazovu na broj njegova mobitela (602) 435-3694. Naglasio je kako želi da mu mobitel zvoni dan i noć.


Od tada do danas primio je više od 82 tisuće poziva. Johnsona je zanimalo koliko bi ljudi nazvalo sasvim nepoznatu osobu. Radi se, kaže, o eksperimentu.

Vezani članci Andrej Plenković za CNN - 1 Premijer Plenković optimistično za CNN: "Budemo li na 60, 70 posto rezultata iz 2019. bit će vrlo dobro" Probna svadba - 1 VIDEO Dnevnik Nove TV na prvoj legalnoj svadbi u Hrvatskoj od početka pandemije: Sve je isto kao na pravoj, ali nedostaje jedan detalj

- Ne zanima me zašto ćete me nazvati i što ćete mi reći, a ja obećavam da ću se pokušati javiti na svaki poziv, želim da me zovu iz cijelog svijeta, rekao je Johnson u svom obraćanju preko YouTubea.

Mobitel mu danas zvoni dva do tri puta svake dvije minute, a s nekim je sugovornicima na liniji proveo i po nekoliko sati.

Do sada, kaže, nije imao neka posebno neugodna iskustva.

- Nazvao me jedan stariji čovjek i pitao jesam li škakljiv. Nisam znao što bih mu rekao, ali to je jedini 'čudan' poziv koji sam primio, kaže Johnson.

Najdulji razgovori su oni s djevojkama koje zanima ima li curu. A Luke ne samo da ima curu, nego ima suprugu Annie, koja ga je isprva pokušavala odgovoriti od bizarne namjere.

I sam je nekoliko puta mislio odustati, no ipak je smogao snage nastaviti dalje.

No, sve u svemu, Lukeu se ideja itekako isplatila. 

Postao je internetska ikona, postao je slavan zahvaljujući gostovanjima na brojnim televizijama, uključujući CNN, koje su se zainteresirale za njegovu priču.

Kao šlag na tortu došla je poslovna ponuda od kompanije za mobilnu telefoniju Verizon Wireless.

A eksperiment se nastavlja.