Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Azijska zaluđenost bivšim kapetanom engleske nogometne reprezentacije Davidom Beckhamom polako prestaje. Prvi znakovi pada popularnosti "Becksa" bili su vidljivi po dolasku Los Angeles Galaxya u Hong Kong gdje američki sastav u nedjelju očekuje prijateljski susret protiv domaće selekcije.


Beckhama je u zrakoplovnoj luci dočekalo svega desetak navijača, dok je 2003. godine kada je također posjetio Hong Kong, ali s Real Madridom, aerodrom bio pod opsadom navijača. Podbacila je i prodaja ulaznica, pa je do sada prodano tek 6.000 ulaznica, od 40.000 koliko ih je pušteno u prodaju. Organizatori su razočarani interesom gledatelja i nadaju se kako će ipak uspjeti privući 20.000 gledatelja na stadion. Cijene ulaznica kreću se od 15 do 125 američkih dolara.

Vezani članci Slika nije dostupna Donosimo prve Twitter reakcije o Beckhamovom povlačenju iz svijeta nogometa Slika nije dostupna Miljenik žena, seks simbol i sportski idol: Tko ne bi volio Beckhama?

Za razliku od Hong Konga koji je vrlo mlako dočekao englesku zvijezdu, za vrijeme nedavnog boravka na Novom Zelandu, nije se osjetio njegov pad popularnosti.

Ulaznice su za utakmicu LA Galaxya i Wellington Phoenixa (4:1) razgrabljene su u svega nekoliko sati, a na stadionu se okupilo 31.853 gledatelja što je novozelandski rekord za jednu nogometnu utakmicu. Dosadašnji rekord držala je utakmica nacionalne vrste čiju je utakmicu u kvalifikacijama za SP 1981. godine protiv Kuvajta pratilo 31.000 gledatelja.

Prije susreta stadion su nadletale novozelandske zračne snage, uz veliki vatromet, a ispred stadiona je bila prava jagma za Beckhamovim dresovima. Gotovo preko noći dres LA Galaxyja s brojem 23 je postao jedan od najtraženijih artikala u gradu. Kolika je "Beckham-mania" zahvatila Novi Zeland svjedoči i podatak da je trening Galaxyja pratilo više skoro 20.000 ljudi.