Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opasno glasno slušanje MP3 playera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžerima i odraslima koji svoje MP3 playere slušaju preglasno sluh bi mogao oslabiti 30 godina ranije nego generaciji njihovih roditelja, izvijestila je britanska dobrotvorna udruga Deafness Research UN.

Naime, prema istraživanju što ga je provela udruga, 14 posto osoba u dobi od 16 do 34 godine koristi MP3 player 28 sati tjedno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ponudi s dva motora MP3 Yourban - trokotač za gradski promet Slika nije dostupna Novi zakon Opasne slušalice: MP3 playeri u EU morat će se utišati!

Više od trećine od 1000 osoba koje su sudjelovale u istraživanju reklo je da, nakon što skinu slušalice, u ušima čuju zvonjavu, što je siguran znak da je glasna glazba štetila njihovu sluhu.

Zanimljivo je da je čak 40 posto osoba koje su sudjelovale u istraživanju odgovorilo kako nisu znali da slušanje glasne glazbe na MP3 playeru, u klubovima ili u automobilima može ozbiljno oštetiti sluh.

Buka koja prelazi 105 decibela, a osoba joj je izložena više od 15 minuta, šteti sluhu. Radi usporedbe - normalan razgovor vodi se na 60 decibela, jaka prometna buka proizvodi oko 85 decibela, a glazba iz glasno reguliranog MP playera iznosi 112 decibela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene