Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađari su srušili svjetski rekord u simultanom ljubljenju u subotu kada je više od 6.400 parova spojilo usta na nekoliko sekundi na zabavi ispred zgrade parlamenta, objavili su organizatori.


Mađarska se natječe s Filipinima u istovremenom ljubljenju od 2004. godine kada se 5.327 parova poljubilo u Manili, nakon čega je 2005. slijedio novi rekord u Budimpešti, te ponovno u Manili u veljači gdje su se poljubila 6.124 para. 

Vezani članci Mađarski premijer Viktor Orban Viktor Orban na sebe navukao bijes dijela Europe: "Ovdje smo kako bismo se borili za prava i pokazali Mađarima da nisu sami" Orban odustao od dolaska u Muenchen na utakmicu Orban ipak neće otići na utakmicu u München: ''To nije odluka koja leži u rukama države''

"Vijest da su nas Filipinci pretekli stigla je prije par mjeseci i mi smo se odlučili suprotstaviti izazovu", kazao je organizator zabave ljubljenja Frenec Pallagi. 

"Ovo je najmanje što možemo učiniti za naciju", kazao je mladi par Orsi i Pityu. 

Filipinci su ove godine organizirali rušenje rekorda u ljubljenju za Valentinovo  te nadmašili  rekord kojeg je držala Mađarska, od 2005. godine kada se u Budimpešti istovremeno ljubilo 5.875 parova. 

Filipinci su se u veljači ljubili uz vatromet, konfete, veliki video zid i crvene balone, a parovi su deset sekundi držali priljubljene usne pred velikim trgovačkim centrom u Manili. A kako su to radili Mađari, pogledajte u video prilogu.