Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osiguranje aerodroma u New Yorku nije dopustilo ukrcaj Joanne Kathleen Rowling, stvoriteljici malog čarobnjaka Harryja Pottera jer nije htjela dati tekst za najnoviju knjigu na pregled.


Rowling naprosto smatra da se radi o materijalu najveće tajnosti i nije željela da dospije u pogrešne ruke. No, ukrcaj na let na kraju joj je ipak dopušten.

Vezani članci Slika nije dostupna J. K. Rowling ukrala ideju za 4. nastavak H. Pottera? Slika nije dostupna Uvodni tekst JK Rowling o H. Potteru prodan na aukciji za 25.000 funta

Spisateljica je rekla da je bila spremna na povratak u Veliku Britaniju brodom, ako osiguranje ne popusti. Nije ni čudo jer radi se o tekstu sedmog i posljednjeg dijela serije romana o malom čarobnjaku, koji već sada izaziva golemo zanimanje budući je Rowling najavila da će u njemu možda čak i ubiti glavnog junaka.

Spisateljica se vraćala iz New Yorka gdje je sudjelovala na humanitarnom čitanju odlomaka knjiga u društvu kolega Stephena Kinga i Johna Irvinga.

- Visoke mjere sigurnosti pri ukrcaju na letove put iz New Yorka učinile su vrlo zanimljivim s obzirom da sam odbila predati rukopis za sedmi nastavak harryja Pottera, napisala je na svojim internetskim stranicama.

- Velik dio tog materijala pisan je rukom i nisam imala kopiju ničega od onog što sam napisala u Americi, pojasnila je Rowling svoj postupak.