Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Carla Bruni nadala se da će putovanje u Britaniju potvrditi njezin status službene i prije svega ozbiljne pratilje predsjednika Francuske. No, prevarila se i nemalo iznenadila kada je obaviještena da se priprema dražba na kojoj će se prodavati njezin akt.


Akt je djelo fotografa Michela Comtea, a nastao je 1993,  kada se Carla aktivno bavila manekenstvom.  Sporna fotografija moći će se kupiti sljedeći mjesec na dražbi u aukcijskoj kući Christies u New Yorku. 

Vezani članci Slika nije dostupna Rat knjiga o Carli Bruni prijeti Sarkozyjevoj karijeri? Slika nije dostupna Prva dama SAD-a opovrgnula da se Carli Bruni žalila na život u Bijeloj kući

Stručnjaci tvrde da je interes golem, te prognoziraju da bi akt mogao doseći cijenu i do 2 000 funti. 

'Carla je vrlo ljuta, moglo bi čak reći i uzrujana. Ne može vjerovati da je komercijalna organizacija izabrala njezin akt za prodaju u ovom za nju, tako bitnom vremenu', kazao je izvor blizak Carli.

'Njezin je sada prioritet da utvrdi svoje mjesto kao prva dama predsjednika Francuske, na koju će on biti ponosan', dodao je.

Sarkozy sa svojom suprugum u Veliku Britaniju treba stići sutra, u dvodnevni posjet u kojem bi se trebao sastati s primjerom Gordonom Brownom te razgovarati o visokoj politici.

Vrlo je vjerojatno da će Carlin akt zasjeniti međunarodne političke razgovore. 

Čini se da gđi. Bruni-Sarkozy, koja iza sebe ima podužu listu slavnih pratitelja kao što su to Mick Jagger i Eric Clapton, ovaj puta neće krenuti za rukom predstaviti se kao ozbiljna prva dama. 

Carla i Sarkozy vjenčali su se nakon samo 80 dana romase, i od tada predsjendiku Sarkozyju vidljivo pada popularnost. 

Na udaru kritike prvenstveno se našao Sarkozyjev novi 'zvjezdani' stil koji uključuje njegovo slikanje i pokazivanje sa suprugom sa sunčanih plaža i restorana, sve za  vrijeme njegovih službenih posjeta stranim zemljama. 

Za vrijeme zadnjeg službenog posjeta početkom mjeseca u Južnu Afriku, Sarkozy je napadan jer se ponašao kao tinejdžer. On i Carla neprestano su se ljubili i dodirivali, čak i za vrijeme službenog fotografiranja s Nelsonom Mandelom.