Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neprihvatljive su uvrede iranskih medija na račun supruge francuskog predsjednika Carle Bruni-Sarkozy u kojima je nazvana 'prostitutkom', nakon čega je francusko ministarstvo vanjskih poslova poslalo poruku Teheranu.


'Obznanjujemo iranskim vlastima da su neprihvatljive uvrede dnevnog lista Kajhan, koje su preuzeli iranski internetski portali o nekoliko francuskih istaknutih osoba, među kojima je i Carla Bruni Sarkozy', rekao je glasnogovornik ministarstva Bernard Valero. Dodao je da su tu poruku poslali uobičajenim diplomatskim putem.

>> Iranski list: Carla Bruni-Sarkozy je prostitutka

Vezani članci Slika nije dostupna Rat knjiga o Carli Bruni prijeti Sarkozyjevoj karijeri? Slika nije dostupna Prva dama SAD-a opovrgnula da se Carli Bruni žalila na život u Bijeloj kući

Ultrakonzervativni dnevni list Kajhan je zbog navodno nemoralnog privatnog života izjednačio Carlu Bruni-Sarkozy s prostitukom, nakon što je ona stala u obranu Iranke Sakineh Mohamadi-Aštiani, osuđene na smrt kamenovanjem nakon prijevare i ubojstva.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova je obznanilo da ne odobrava uvrede na račun supruge francuskog predsjednika. (Hina)