Tijekom pet dana slavljenja Uskrsa, stručnjaci za proizvodnju i oblikovanje čokolade, te obožavatelji ove slatke delicije, okupljaju se u Brugesu kako bi pokazali svoju ljubav prema čokoladi.


U Brugesu, suvremenom središtu čokolde, njeni ljubitelji izrađuju čokoladne skulpture, ukrašavaju svoje tijelo čokoladom, proizvode čokoladu i najslađe: kušaju njene najrazličitije vrste.

Vezani članci Košarica puna proizvoda (Foto: Guliver/Thinkstock) S polica se povlače dva proizvoda: U jednome ima stakla, u drugom salmonele Čokolada Ministarstvo s tržišta povlači jednu čokoladu jer bi u njoj mogli biti komadići plastike

Vrhunac ovogodišnjeg 'Čoko-lada' festivala je kreiranje čokoladne statue od čokoladne kocke teške 4 tone.

Bart Leenhouwer i Sophie Martens, potrudili su se od kocke čokolade napraviti skulupturu Quetzalcoatl, jednog od bogova Toltečkog Carstva koji je, prema legendi, ljudima donio zrno kakaa iz Edenskog vrta.

'Na neki način, izrada skulpture od čokolade je i kao izrada skulpture od drveta. Razlika je u tome što se čokolada topi i uvlači se ispod odjeće. Ali i to je zapravo vrlo zabavno', veselo je opisao Leenhouwer, koautor Quetzalcoatla.

Posjetitelji izložbe čokoladnih skulptura, moći će za njih i glasovati, a autori skulpture s najviše glasova bit će bogato nagrađeni.

Osim što se na festivalu izrađuju skulpture, neki su se okušali i u oslikavanju tijela ovom slasticom. Prije body paintinga, čokolada se morala rastopiti.

'Dobro se osjećam s toplom čokoladom na koži. Čak je lakše nego što sam mislila', rekla je djevojka koja je pristala da je mladi umjetnici oboje čokoladom.

S ovoliko čokolade i kreativnih ideja što s njom učiniti, čini se kako će se Quetzalcoatl možda odlučiti vratiti na Zemlju, makar samo na nekoliko uskrsnih dana.