Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britansko pučanstvo danas je pozvano da sudjeluje u najvećem blogu u povijesti zamišljenom da budućim generacijama ostavi trag običnog dana u Velikoj Britaniji u 21. stoljeću, a sačuvat će se u British Libraryu.


Projekt britanskih organizacija za zaštitu baštine "One day in
History" pozvao je sve stanovnike Velike Britanije da zabilježe
kronološki kako su proveli današnji dan (17. listopada) na zajedničkom blogu (www.historymatters.co.uk).

Vezani članci Turisti u Zadru u vrijeme koronakrize Britanac prekršio mjeru samoizolacije: Nestao kad su došli po njega da ga odvedu u karantenu, evo gdje su ga pronašli Chiara Ferragni Nekad su joj se rugali i zatvarali joj vrata pred nosom, a danas je jedna od najbogatijih influencerica


Postovi će omogućiti stvaranje "divovske elektroničke slike" društva. Mogu se ostaviti do 31. listopada, a moraju sadržavati između 100 i 650 riječi.

"Očekujemo približno 100.000 postova", kazala je glasnogovornica National Trusta, britanskog ureda za baštinu, jednog od organizatora operacije. 

Danas do podneva bilo ih je već 2000. Pozvano je na sudjelovanje i 29.000 škola u zemlji. Organizatori operacije pričekat će rezultat prije nego odluče hoće li ponoviti akciju.

"Vidjet ćemo kako će ova proći pa ćemo je možda ponoviti svake godine ili pak svake pete kako bismo promotrili razvoj društva", kazala je glasnogovornica National Trusta.

Pedeset milijuna blogova zabilježeno je u čitavom svijetu na internetu u srpnju 2006., a ta se brojka umnožava sa 100 u tri godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju