Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijskog ginekologa dr. K. Murugesana čeka sudska istraga nakon što je svojem petnaestogodišnjem sinu dopustio da na pacijentici obavi carski rez kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.


Skupina liječnika Indijske liječničke komore južne države Tamil Nadu pregledala je snimku prošlomjesečne operacije na kojoj se jasno vidi da ju je obavio petnaestogodišnji Dhileepan Raj dok se njegov otac dr. Murugesan brinuo o anesteziji. 

Vezani članci Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama" Slika nije dostupna Nerođena beba kroz rez liječnika uhvatila za prst

Tajnik komore dr. Venkatesh Prasad izjavio je kako su svi prisutni bili šokirani dok su gledali snimku zahvata. 

Članovi Komore dr. Murugesana su upozorili kako je prekršio zakon i strogi liječnički etički kodeks.

Indijski liječnik vlasnik je rodilišta u južnom indijskom gradu
Manaparaiju. Dr. Prasad je izjavio kako će rodilište bez sumnje biti zatvoreno, a protiv dr. Murugesana bit će podignuta optužnica. 

No bogatog indijskog liječnika to nije ni najmanje pogodilo. Naprotiv, dr. Murugesan je članovima komore poručio kako ne žali zbog svojeg čina te ih je optužio da su 'ljubomorni' na postignuća njegova sina.

'Također nas je šokirao kad nam je rekao kako ovo nije prva operacija koju je obavio njegov sin, te da slične zahvate rutinski obavlja od svoje dvanaeste godine'.