Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pop diva Madonna stigla je južnoafričku državu Malawi kako bi usvojila dijete i otvorila centar za brigu o siročadi. U centru “Raising Malawi” hranu i obrazovanje dobit će tisuću siročadi čiji su roditelji većinom umrli od AIDS-a.


Madonna planira potrošiti najmanje 3 milijuna dolara na Centar te dodatni milijun na snimanje dokumentarca o djeci. Osim toga, odlučila je donirati novac i za pomoć stanovništvu koje nema dovoljno vode.

Vezani članci Britney Spears - 5 Svjetska zvijezda slomila se pod teretom slave: Njezine šokantne fotografije iz 2007. tada su obišle svijet Madonna Sin joj ima 20 godina, a novi dečko 26, trenutačno skupa uživaju na egzotičnom obiteljskom odmoru

Također, iako već ima dvoje svoje djece, predala je i zahtjev za usvajanje. Iako nije njihova državljanka, pretpostavlja se da će joj usvajanje biti odobreno jer se u potragu za "adekvatnim" djetetom uključila i malavska vlada. 

U Malawiju živi 13 milijuna ljudi, a oko milijun su djeca bez jednog ili obaju roditelja. Vlada veliko siromaštvo, a zemlja posve ovisi o izvozu duhana.

Kritičari su ovaj Madonnim projekt proglasili kopiranjem drugih zvijezda koje se zauzimaju za pomoć najsiromašnijem kontinentu.