Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisni kandidat Josip Jurčević objavio je danas, na konferenciji za novinare u Europskom domu, svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.


Ustvrdivši da se Hrvatska nalazi u procesu opće, duhovne, gospodarske i upravljačke krize, Jurčević je naglasio važnost nadolazećih predsjedničkih izbora, a koji bi pobjedom kandidata izvan postojeće upravljačke strukture trebali značiti početak dubinskih promjena u zemlji i zaustavljanja negativnih društvenih procesa.

Vezani članci Joso Mraović na popisu HDZ-ovaca (Dnevnik.hr) Dnevnik Nove TV u posjedu dokumenata koji demantiraju premijera Plenkovića: Ličkog poduzetnika ipak su upisali u HDZ, bio i u stranci Slika nije dostupna PETROVIĆ ODGOVORIO PETROVU 'Ovom hajkom ugroženi smo moja obitelj i ja'

Da bi se takvo što moglo dogoditi preduvjet je provođenje modela predkampanje, koja je nova u hrvatskom izbornom iskustvu, smatra Jurčević. 'Radi se o modelu koji bi objektivnim i transparentnim načinom doveo do isticanja jednog, zajedničkog nezavisnog nacionalnog kandidata. Na taj način bi se spriječilo uzaludno rasipanje glasova i osigurala pobjeda nezavisnog kandidata', naglasio je.

Nužna dubinska preobrazba

Predstavljajući program Jurčević je kazao da program predsjednika Republike Hrvatske nije i ne smije biti samovoljan čin, već je precizno određen Ustavom i hrvatskim zakonima. Uz to, naglasio je da se hrvatskim Predsjednikom ne postaje samim činom izbora na tu dužnost, nego odgovornim praktičnim obavljanjem predsjedničke dužnosti, sukladno ustavnim i zakonskim ovlastima.

'Hrvatska ima sve pretpostavke da bude stabilna i sigurna zajednica u kojoj žive uspješni, životno zbrinuti i sretni ljudi, ali da bi ona zaista takvom postala, nužno je započeti s procesom dubinske institucijske preobrazbe i vratiti povjerenje građana u upravljačke strukture', istaknuo je. Jurčević je rekao kako su za novu demokratsku paradigmu potrebni novi, nepotrošeni ljudi koji su se već dokazali stručnim, moralnim i socijalno odgovornim društvenim djelovanjem. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju