Obavijesti Video Pretražite Navigacija
olujna bura

Bit će i snijega? DHMZ za dio zemlje izdao crveno upozorenje: Ivan Čačić objašnjava zašto je za sve kriva hladna kaplja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana objasnio je meterolog Ivan Čačić.

Iznad naših krajeva održava se duboki ciklonalni vrtlog hladnog i vlažnog zraka, koji meteorolozi još nazivaju hladna kaplja. Riječ je o sustavu koji se sporo kreće i neprestano stvara oblačno vrijeme, zbog čega vremenska prognoza najavljuje oborine.

Sutra ujutro će u većini krajeva biti oblačno, mjestimice s kišom. U najvišem gorju mogući su susnježica ili snijeg. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana vrijeme će biti promjenjivo uz sunčana razdoblja. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočnjak. Vremenska prognoza pokazuje da će jutarnja temperatura zraka iznositi od tri do osam, na Jadranu između devet i 14 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj će biti oblačno i kišovito, osobito poslijepodne i navečer. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak. Zbog vjetra će dnevne temperature biti niže, a popone će iznositi od sedam do devet stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji većinom će biti kišovito i jednako hladno, uz slab i umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak. Oborina će više biti poslijepodne i osobito navečer, pri čemu lokalno mogu biti izraženije.

U Gorskom kotaru i Lici će biti oblačno, mjestimice s kišom, osobito potkraj dana. U najvišim predjelima moguća je susnježica i snijeg. Na sjevernom Jadranu će vrijeme biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, kiše će ponegdje biti potkraj dana i u noći na ponedjeljak. U višem gorju puhat će povremeno jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, koja će navečer još malo pojačati. Poslijepodneva temperatura u gorju će iznositi od tri do šest, na Jadranu od 13 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom. Navečer i u noći na ponedjeljak na jugu Dalmacije mogući su i izraženi pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjerena i jaka bura, poslijepodne na jugu u okretanju na istočnjak i jugo. Najviša poslijepodnevna temperatura iznosit će od 15 do 18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pučka pravobraniteljica Mlaćenje migranata: "Ne govorimo samo o pojedinačnoj, već i odgovornosti države"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sveukupno 8683 preminulih Dramatično stanje kod susjeda: Više od milijun zaraženih koronavirusom od početka pandemije

U ponedjeljak će u unutrašnjosti vrijeme biti pretežno oblačno s kišom, lokalno i obilnom. U gorju je izgledna susnježica i snijeg. Zatim će postati promjenjivo, tek ponegdje uz mogućnost za malu ili neznatnu kišu. Puhat će većinom umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura bit će u padu, a dnevna u porastu.

U ponedjeljak će na Jadranu vrijeme biti promjenljivo, mjestimice a kišom, osobito u Dalmaciji. U utorak i srijedu barem djelomice sunčano, no rijetko može pasti i malo kiše . Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Dio zemlje u crvenom

DHMZ je za nedjelju izdao upozorenje za gotovo cijelu obalu. Dio je u žutom, dio u narančastom, odnosno upozorava se na potencijalno opasno vrijeme. Podvelebitski kanal označen je crvenom bojom što znači da će vrijeme biti izuzetno opasno.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene