Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prije bidenova dolaska

FOTO Nesreća u Pittsburghu: Pod teretom snijega urušio se most, vozila zapela pod ruševinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most u Pittsburghu srušio se u petak nekoliko sati prije nego što je američki predsjednik trebao stići u bivši grad čelika kako bi istaknuo svoje napore da ojača infrastrukturu, opskrbne lance i revitalizira američku proizvodnju.

Biden, kojemu je proteklih mjeseci pala podrška u jeku pandemije koronavirusa i visoke inflacije, dobio je u četvrtak vjetar u leđa kad je ministarstvo trgovine objavilo da je američko gospodarstvo u 2021. poraslo najbrže u gotovo četiri desetljeća.

Nekoliko sati prije Bidenova posjeta, vlasti su objavile da se pod teretom snijega srušio most pored Frick Parka u Pittsburgu.

Snimka televizije KDKA na društvenim mrežama pokazuje nekoliko vozila pod ruševinama mosta.

 

 

Područjem se širi jak miris prirodnog plina, piše na službenom Twitteru pitsburškoga gradskog ureda za javnu sigurnost.

Nema izvješća o žrtvama niti o životno ugroženima.

Pročitajte i ovo Testiranja Pelješkog mosta - 1 KRAJ RADOVA SVE JE BLIŽI Pelješki most prošao tehnički pregled: "Utvrđeni su određeni manji nedostaci koji su uobičajeni"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MOST STON FOTO/VIDEO Važan most korak bliže dovršetku: Ukrcana dizalica, zatim će konstrukcija i potom počinje spajanje

Vraćajući se na mjesto svojeg prvog predizbornog skupa 2019., Biden će kasnije govoriti o tome da je otvoreno 367.000 radnih mjesta u proizvodnji otkako je preuzeo dužnost prije godinu dana. Također će se pohvaliti donošenjem zakona o infrastrukturi od bilijun dolara, zahvaljujući rijetkom dogovoru demokrata i republikanaca u duboko podijeljenom američkom Kongresu.

Američki predsjednik također namjerava govoriti o svojem nastojanju da se obnovi američka konkurentnost i pobijedi Kina u utrci za dominacijom u svjetskom gospodarstvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene