Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOST STON

FOTO/VIDEO Važan most korak bliže dovršetku: Ukrcana dizalica, zatim će konstrukcija i potom počinje spajanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most Ston dužine oko 500 metara trebao bi biti gotov najesen. Danas je u splitskom brodogradilištu ukrcana dizalica i njeni elementi te će nakon toga na put krenuti i dijelovi konstrukcije. Nakon toga se očekuje spajanje dijelova mosta.

Pelješki most trebao bi se otvoriti za promet sredinom godine. Pristupne ceste, tuneli i tri manja mosta još trebaju biti dovršena. Jedan od njih je i most Ston, koji će biti dugačak oko 500 metara.

Ministar prometa Oleg Butković prije nekoliko dana za Dnevnik Nove TV dotaknuo se i teme kašnjenja izgradnje mosta Ston i najavio kada bi trebao i on biti otvoren. "Mi ćemo otvoriti drugu i treću fazu pristupnih cesta do stare pelješke ceste - ostatak, četvrtu fazu koja uključuje most Ston i dio pristupnih cesta bi trebao biti gotov na jesen", rekao je i najavio da će se konstrukcija "u narednim danima dopremiti na gradilište i počet će spajanje".

Pročitajte i ovo Plenković obilazi Pelješki most - 3 Posjetio Split i Dubrovnik Premijer Plenković obišao Pelješki most: ''Ove sezone će se putovati preko njega''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna grade se pristupne ceste FOTO Ostalo je još oko pola godine do otvaranja Pelješkog mosta: Pogledajte kako trenutno izgleda gradilište

Danas je u splitskom brodogradilištu napravljen sljedeći korak - ukrcaj Brodosplitove dizalice i njenih elemenata te će konstrukcija krenuti prema lokaciji mosta. Nakon transporta dizalice prema lokaciji mosta krenut će i dijelovi mosta te će započeti spajanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene