Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA PUTU PREMA ITALIJI

VIDEO Drama na moru: Zapalio se trajekt pun ljudi, još uvijek nisu svi spašeni, ozlijeđeno nekoliko osoba, desetak nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine ljudi spašene su s trajekta koji se zapalio u petak ujutro dok je plovio između Grčke i Italije, javlja grčka obalna straža. No, ima ozlijeđenih, a desetak osoba se smatra nestalima, prema pisanju grčkih medija, prenosi Reuters.

Obalna straža kazala je da se većina od 239 putnika i 51 člana posade koji su plovili trajektom Euroferry Olympia pod talijanskom zastavom ukrcala na pomoćne brodove.

Spašavanje nekoliko osoba zarobljenih u garaži trajekta još traje. Tri osobe su ozlijeđene, ali težina njihovih ozljeda zasad nije poznata. Prema pisanju grčkih medija, desetak osoba se smatra nestalima, kako prenosi Reuters, a jedna osoba imala je teškoća s disanjem te je još ranije odmah prebačena u bolnicu.

Brod je isplovio iz najveće zapadnogrčke luke Igumenice te krenuo prema talijanskoj luci Brindisi udaljenoj oko devet sati plovidbe.

Požar, kojemu je uzrok još uvijek nepoznat, izbio je dok je brod bio u blizini Krfa u Jonskome moru.

Na novinskom portalu Proto Thema pojavio se video trajekta dugačkog 183 metra u plamenu i gustom oblaku dima. Iz zvučnika su treštali signali za uzbunu.

"Probudilo nas je oko 4:30 ujutro. Požar je vjerojatno izbio u garaži", kazao je jedan od putnika za Mega TV u javljanju telefonom s pomoćnog broda.

Nekoliko brodova obalne straže i jedan brod talijanske financijske policije uključeni su u operaciju spašavanja.

Prema podacima programa Refinitive Eikon za praćenje kretanja brodova, trajekt Euroferry Olympia polukružno se okrenuo sjeverozapadno od sjevernog dijela Krfskog tjesnaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Mnogi skočili u rijeku" Izbio požar na trajektu u Bangladešu, poginulo najmanje 30 putnika: "Obalna straža nastavlja potragu za putnicima u rijeci"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz babljeg lita u jesen VIDEO Drama na moru: Pogledajte kako se trajekt bori s orkanskom burom

Vlasti su poručile da evakuirane putnike i posadu prevoze u krfsku luku.

Trajekt je dio brodovlja grupacije Grimaldi Lines te može primiti do 560 putnika, stoji na internetskoj stranici tvrtke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene