Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mnogi skočili u rijeku"

Izbio požar na trajektu u Bangladešu, poginulo najmanje 30 putnika: "Obalna straža nastavlja potragu za putnicima u rijeci"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 30 ljudi poginulo je u požaru koji je zahvatio putnički trajekt na jugu Bangladeša, rekli su dužnosnici u petak.

Vatrogasni dužnosnik Farid Uddin Bhuiyan rekao je da je požar izbio na trajektu MV Obhijan-10 u ranim jutarnjim satima u petak.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Trajekt je plovio rijekom Sugandhom u okrugu Jhalakathi, oko 150 kilometara jugozapadno od prijestolnice Dhake.

"Vjeruje se da je požar izbio u strojarnici trajekta i brzo se proširio cijelim plovilom pa su mnogi putnici skočili u rijeku", rekao je Bhuiyan.

"Procjenjuje se da je 300 putnika bilo na trajektu koji je plovio u južni okrug Bargunu iz glavnog grada Dhake", dodao je dužnosnik.

"Vatrogascima je trebalo više od tri sata da ugase požar nakon što je trajekt usidren na obali obližnjeg sela", rekao je Zohar Ali, upravitelj okruga.

Najmanje 67 putnika s teškim opeklinama hospitalizirano je u bolnici Medicinskog učilišta She-e-Bangla u susjednom okrugu Barisalu.

"Obalna straža nastavlja potragu u rijeci", dodao je.

Smrtonosne trajektne nesreće česte su u Bangladešu, zemlji s puno rijeka, zbog nepoštivanja sigurnosnih propisa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene