Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne boji se izbacivanja

HDZ-ovac Culej u Slavoniji sa Škorom: "Zar će mi bilo koja stranka određivati koji kandidat će biti moj izbor?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik HDZ-a Stevo Culej pridružio se predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori na predizbornom skupu u Višnjevcu u Slavoniji, nakon što je u utorak na svojoj Facebook stranici napisao da upravo Škori ide njegov glas na predsjedničkim izborima.

HDZ-ov Stevo Culej neće glasovati za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović već za Miroslava Škoru. Napisao je to na svojem Facebook profilu, a danas mu se pridužio na predizbornom skupu u Slavoniji.

Pročitajte i ovo Stevo Culej HDZ-ovac kontra stranke Culej u prvim redovima na Škorinu skupu: "Merčep zapravo nije bio general, bio je časnik za logistiku" Stevo Culej (Foto: Dnevnik.hr) NEĆE ZA GRABAR-KITAROVIĆ HDZ-ovac Culej podržao Škoru nakon njegove najave da bi pomilovao Merčepa: "Škoro, moj glas imaš!"

Culej se ne boji posljedica od premijera, a niti izbacivanja iz HDZ-a, nakon predsjedničkih izbora.

"Ne bojim se ničega, prestar sam da bi se ičega bojao, a pogotovo neke takve odluke koja bi moguće uslijedila. Ni najmanje. Od koga da ja očekujem posljedice u ovoj državi koju sam stvarao?

Nisu li izbori praznik demokracije za koju su toliki Hrvati živote dali? Zar su ginuli zato da se danas bojimo u slobodnoj Hrvatskoj reći tko bi nam moguće bio naš kanidat? Zar će nam bilo koja stranka određivati tko će biti moj izbor?", upitao se HDZ-ovac.

Culej kaže kako je svog zapovjednika smjenio zato što nije bio odgovorna osoba, a na pitanje misli li da će biti još prebjega kaže da razgovara s mnogim kolegama i da su mnogi neodlučni.

"Ja sam po svemu zaključio da su mnogi od njih neodlučni zato što mnogi kalkuliraju. Ja ne kalkuliram u bitnim stvarima za Hrvatsku", napominje. Ne zna hoće li neki njegove kolege javno istupiti. Ponavlja da njegov glas u nedjelju ide Miroslavu Škori.

Na pitanje o svojoj sudbini u stranci, kaže kako očekuje istinsku raspravu gdje će se pogledati u oči, ali nakon izbora, pa će, kaže, iznijeti svoje argumente.

Spomenuo je ratnog ministra Ivana Vekića za kojeg kaže da je dva puta bio izbačen iz HDZ-a, pa je posthumno odlikovan.

Vjeruje da u HDZ-u ima dosta njegovih istomišljenika koji će glas dati Škori.

"Pa naravno, ima nas na milijune", kaže uvjereno.

Premijeru Plenkoviću nije najavio odluku o tome kome će dati svoj glas.

"Ni devedesetih kad sam radio za JNA nisam najavio da odlazim na hrvatsku stranu pa sam prešao", kazao je Culej za N1.

Ne misli da je to teška usporedba.

"Zašto? Mora se odlučit u životu gdje podvući crtu", napomenuo je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene