Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema uputama HZJZ-a

Vjernici ponovno mogu u crkvu, pogledajte kako je izgledala misa: "Ma to je neopisivo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U crkvama diljem zemlje ponovno su se počela održavati misna slavlja. Ipak, vjernici se tijekom mise moraju pridržavati pravila, a misa se mora održati u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Crkve diljem zemlje prije nekoliko dana dobile su upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako organizirati svete mise u skladu s epidemiološkim mjerama.

Pročitajte i ovo Misa u Sinju - 2 Gospe Sinjska, obrani od korone! Sinjani na misu unatoč osam zaraženih fratara, svi se nadaju da virus neće baš njih: "Samo luka i kiselog kupusa i - nema korone!" Slika nije dostupna ''Ostat ćemo sekularna škola'' Novo normalno: Zbog manjka školskih klupa nastava održana u crkvi, na ''sat'' ušla vjernica i pomolila se

U subotu je tako misa održana i u zagrebačkoj crkvi Sveta Mati Slobode. Na fotografijama u galeriji može se vidjeti da vjernici održavaju fizičku udaljenost, a na ulazu u crkvu stajali su redari koji su brinuli o tome da se svi pridržavaju pravila.

Održavanjem mise oduševljeni su i u samostanu. ''Ma to je neopisivo. Ono doma u samostanu je bilo što bilo, ovo je ono pravo'', kaže časna sestra Maristela.
 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u četvrtak je objavio upute za crkve kako organizirati mise. Prema tim uputama, vjernici moraju održavati razmak od dva metra, a broj vjernika u crkvi nije ograničen. U slučaju da vjernika ipak bude previše, dio njih misu će pratiti izvan crkve, gdje su župnici trebali osigurali razglase. Pričest se treba primati u ruke, a mir dijeliti bez rukovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene