Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I DALJE VISOKE BROJKE

Izlaze iz najdužeg lockdowna na svijetu: Kafići i restorani pune zalihe, maske obvezne i na otvorenom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijuni u Melbourneu spremaju se izaći iz najdužeg zatvaranja zbog bolesti COVID -19 na svijetu u četvrtak kasno navečer, iako je broj slučajeva i dalje blizu rekordnih razina, a pubovi, restorani i kafići žurno pune zalihe prije nego što otvore svoja vrata.

Od početka kolovoza stanovnici drugog po veličini australskog grada u izolaciji su - što im je šesto zatvaranje tijekom pandemije - kako bi ugušili epidemiju koju je potaknuo vrlo zarazni delta-soj.

Dužnosnici su obećali ukidanje mjera zabrane nakon što je cijepljenje dvostrukom dozom za osobe starije od 16 godina prešlo 70 posto u državi Victoria, čiji je glavni grad Melbourne.

Premijer Scott Morrison u četvrtak je potvrdio da je država postigla taj cilj, pa je bilo mjesta u kojima je procijepljenost dostigla 80 i 90 posto.

Od 23:59 (13:59 GMT) pubovi i kafići mogu imati 20 posjetitelja - koji su cijepljeni dva puta - u zatvorenom prostoru i 50 na otvorenom, dok frizeri mogu dopustiti ulaz za pet mušterija. Maske će i dalje biti obvezne i u zatvorenom i na otvorenom.

Dok se tvrtke pripremaju za doček kupaca, dnevne su zaraze u Viktoriji u četvrtak porasle na 2232, što je drugi najveći dnevni broj u bilo kojoj australskoj državi tijekom pandemije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene