Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIMJER IZ BRITANIJE

Premijerova bliska suradnica dala ostavku zbog lockdown partija: ''Žalit ću zbog toga ostatak života''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bliska suradnica britanskog premijera Borisa Johnsona dala je u srijedu ostavku nakon što se pojavio video u kojem se smije i šali u vezi s domjenkom u vladi tijekom prošlogodišnjeg božićnog lockdowna, kad su takva okupljanja bila zabranjena.

Allegra Stratton je bila glasnogovornica britanskog premijera Borisa Johnsona kada je u prosincu 2020. snimljen video. Posljednja dužnost bila joj je glasnogovornica vlade na klimatskoj konferenciji COP26.

"Svojim sam ponašanjem umanjivala važnost pravila, onih istih pravila kojih su se ostali morali pridržavati. Nije mi to bila namjera. Žalit ću zbog toga ostatak života", rekla je Stratton novinarima pred svojim domom.

"Razumijem bijes i frustracije ljudi. Ispričavam se svima koji su izgubili svoje najbliže, koji su bili usamljeni ili se borili da održe svoje tvrtke. Doista mi je žao i podnosim ostavku premijeru", dodala je.

U videu koji se pojavio na ITV-u Stratton je prikazana u Downing Streetu 2020. kako se, pripremajući se za dnevni brifing, smije i šali na račun okupljanja.

U vrijeme okupljanja u Downing Streetu desecima milijuna ljudi širom Britanije bili su zabranjeni susreti s obitelji i prijateljima na tradicionalnim božićnim proslavama, čak i na sprovodima umrlim rođacima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MEDIJI OBJAVILI Isplivao video s božićne zabave: Premijer i njegovi suradnici prekršili lockdown i slavili uz vino
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna unatoč novom soju Britanski premijer se usprotivio epidemiolozima: Pozvao ljude da ne otkazuju božićne zabave

Snimka je objavljena u trenutku kada britanska vlada ponovno razmišlja o nametanju novih ograničenja kako bi zaustavila širenje nove omikron varijante.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene