Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HITNA SJEDNICA

U Sloveniji potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, među zaraženima je i žena iz slovenskog dijela Istre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji raste broj zaraženih koronavirusom. Janez Janša, budući slovenski premijer, podržao je mjere zabrane velikih javnih okupljanja u zatvorenom prostoru.

Slovenija je potvrdila četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Premijer u ostavci Marjan Šarec rekao je kako je brojka od 12 zaraženih porasla na 16, javlja 24ur.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podrška susjeda za schengen Slovenci će razmotriti promjenu crvene liste! Plenković komentirao hoće li Hrvati tamo na skijanje Plenković i Janša - 2 Bledski strateški forum Plenković od Slovenije traži važnu promjenu na crvenoj listi, Grlić Radman: ''Na brodici nema virusa''

Prema neslužbenim informacijama koje donose 24 ur, radi se o troje zdravstvenih djelatnika i ženi (31) iz slovenske Istre koja je boravila u Švicarskoj.

Jedan od novozaraženih je mlađi djelatnik Hitne iz Metlike koji je bio u kontaktu s bolesnim liječnikom iz Doma zdravlja Metlika. Testiran je u bolnici Novo mesto. Među zaraženima su navodno i dvije medicinske sestre iz Metlike.

Žena koja je u Švicarskoj podučavala skijanje trenutno se liječi u bolnici u Ljubljani.

Šarec je za ponedjeljak zbog situacije s širenjem koronavirusom sazvao Vijeće za nacionalnu sigurnost u proširenom sastavu.

Predsjednik buduće slovenske vlade Janez Janša podržava odluku ministra zdravstva o zabrani velikih javnih priredaba u zatvorenom zbog ključne faze kontrole koronavirusa, a onima koji ga prate na Twitteru poručio je da ograniče socijalne kontakte, a više borave u prirodi.

"Nalazimo se u ključnoj fazi kontrole širenja koronavirusa, kad nas prekasno uvođenje potrebnih mjera može koštati života i velike materijalne štete, zato je bolje uvesti neku mjeru previše nego premalo", napisao je Janša.
"I sami možemo puno napraviti, zato ograničimo kontakte na one najnužnije, a umjesto u dvorane radije otiđimo u prirodu", dodao je.

Ministar zdravstva Aleš Šabeder proglasio je od subote u 19 sati zabranu održavanja većih priredaba u zatvorenim prostorima.

Tako je već otkazan koncert talijanskog tenora Andrea Boccellija koji se trebao održati u subotu navečer u velikoj dvorani Stožice, do daljega je otkazan program u Cankarevom domu u Ljubljani, središtu kulturnih i drugih priredaba, a razmišlja se i o ograničenjima za sportska natjecanja.

Utakmica Abba lige između Cedevita Olimpije i Budućnosti održat će se bez navijača, a nagađa se da će se za istu mjeru odlučiti organizatori skijaških skokova u Planici idući tjedan.

Janšu je parlament početkom tjedna izabrao za predsjednika buduće vlade koja je u formiranju i nastupit će sredinom mjeseca, a do tada tekuće poslove obavlja vlada odlazećeg premijera Marjana Šareca.

Šarec je za ponedjeljak zbog situacije s širenjem koronavirusom sazvao Vijeće za nacionalnu sigurnost u proširenom sastavu. To znači da će na tom sastanku biti i predsjednici oporbenih stranaka, te Jnaša kao budući predsjednik vlade, a govorit će se o ekonomskim i zdravstvenim aspektima krize oko koronavirusa.

Nakon prvog slučaja zaraze koronavirusom koji je zabilježen u srijedu, do subote je u Sloveniji potvrđeno 12 zaraza tim virusom, svi su u izolaciji u bolnicama u Ljubljani i Mariboru, ali infektolozi kažu da ni kod jednog nije došlo do razvijene upale pluća niti je itko u kritičnom stanju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene