Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rezultati su očekivani

Zdravko Marić o rastu BDP-a: ''Fokus trebamo staviti na uvoznu ovisnost kako bi ona bila što manja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić komentirao je posljednje podatke Državnog zavoda za statistiku prema kojima je hrvatsko gospodarstvo poraslo u posljednjem tromjesečju za 2,4 posto.

"Podaci su na tragu naših očekivanja. Iz ovih brojki se može izvući nekoliko dobrih ili manje dobrih ili upozoravajućih stvari", kazao je ministar financija o posljednjim rezultatima Državnog zavoda za statistiku prema kojima je hrvatsko gospodarstvo poraslo za 2,4 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zanimljive brojke Pada li ili raste hrvatsko gospodarstvo? Objavljeni su najnoviji podaci Zdravko Marić OPORAVAK Optimistični ministar financija: ''Ovo je iznad očekivanja, ako nastavimo ovako oporavit ćemo se i prije kraja iduće godine''

Kako javlja N1, ministar Marić je rekao da su neki podaci upozoravajući, poput onih o negativnoj stopi rasta izvoznih roba i rastu uvoza. ''Svi skupa trebamo staviti fokus na uvoznu ovisnost kako bi ona bila što manja", rekao je.

''Sezona će biti dobra''

Zdravko Marić je poručio da ''PDV pokazuje kako će ova turistička sezona biti dobra, sukladno fiskaliziranim računima''. "Ja bih rekao da je u ovom trenutku gospodarski rast na puno zdravijim temeljima, nego što je to bio prije", kazao je Marić.

Prema podacima objavljenima na stranicama DZS-a, iako hrvatsko gospodarstvo bilježi rast u posljednjem tromjesečju, taj je porast sporiji u usporedbi s prethodnim kvartalom kada je BDP porastao za 3,9 posto.

Najveći pozitivan doprinos BDP-u u proteklom tromjesečju ostvaren je rastom bruto investicija u fiksni kapital gdje su investicije porasle za 8,2 posto, izvijestio je DZS.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene