Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POŽARI BJESNE

VELIKA VIDEO I FOTOGALERIJA Pogledajte nove snimke borbe s vatrenom stihijom u Dalmaciji

Požar na šibenskom području (Vodice - Mrdakovica, Zaton, Rasline) i dalje je aktivan te se gašenje nastavlja i tijekom noći, jedna fronta požara približava se vodičkoj obilaznici, a druga je kod Rasline, gdje je stanje nešto stabilnije.

 

Pročitajte i ovo Danijel Mileta, načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Šibenika DANIJEL MILETA ZA DNEVNIK NOVE TV Plamen na nekim mjestima visok i deset metara: "Izgorjelo je desetak kuća, dio ljudi je iz straha napustio svoje domove" Borba s vatrom nastavlja se u noć iz minute u minutu Herojska borba s požarom kod Šibenika traje i tijekom noći, vatrena stihija i dalje prijeti. Ozlijeđen jedan vatrogasac

Prema trenutno dostupnim informacijama ima izgorjelih objekata i na području Rasline i na području Zatona. 

Na terenu je angažirano 210 vatrogasaca iz više županija, 55 pripadnika Hrvatske vojske, 54 policijska službenika te pripadnici civilne zaštite, među kojima i sedam djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite.

Kanaderi su pomagali gasiteljima tijekom dana, no dolaskom noći morali su sletjeti.

 

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, rekao je da je požar najkritičniji na dijelu Jadranske magistrale od skretanja za Benkovačku cestu prema Vodicama.

 

 

 

"Vodička zaobilaznica je u ovom trenutku zatvorena i sve smo snage stavili na Benkovačku cestu i na dio zaobilaznice. Ondje ga pokušavamo zaustaviti. Kritična je i spojna cesta Vodice-Benkovačka cesta u pravcu Gaćeleza te ćemo ondje preusmjeriti kontingent novih vozila koji dolaze za ispomoć", rekao je Dukić u Večernjim vijestima reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Jurišić.

 

U galeriji pogledajte dramatične snimke požara u Dalmaciji i borbu vatrogasaca s vatrenom stihijom. 

Tijek zbivanja možete pratiti >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene