Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška noć iza vatrogasaca

Požar kod Šibenika izazvao vikendaš iz Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je jučer buknuo na području Grebaštice, pored Šibenika, pod kontrolom je vatrogasaca i aktivno se gasio cijelu noć, izvijestio je DUZS.

Požarom je zahvaćeno oko 500 hektara trave, makije i borove šume, a vatra je u jednom trenutku bila prijetila kućama na tom području. Policija je utvrdila da je požar izazvao 56-godišnji muškarac iz Zagreba koji je ispred svoje vikendice u Grebaštici izvodio bravarske radove, uslijed čega je došlo do iskrenja a potom i požara, piše dalmacijanews.com.

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Više od 160 vatrogasaca u akciji VIDEO Drama u Njemačkoj: Izbio požar u tvornici kemikalija, šire se otrovni plinovi Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove

Vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić rekao je kako je situacija bila vrlo teška i da su vatru gasile sve raspoložive snage iz šibenske javne vatrogasne postrojbe (JVP), pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) s područja Šibensko-kninske županije i tri kanadera s ukupno 138 vatrogasaca i 44 vozila.

Na sreću, navodi Dukić, požar nije zahvatio ni jednu naseljenu kuću, a izgorio je tek jedan napušteni objekt.

Požar i kod Sućurja na Hvaru

Požar kod mjesta Sućuraj na otoku Hvaru također je pod kontrolom nakon što su ga vatrogasaci gasili cijelu noć, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Dojavu o požaru na području Uvale Mlaske kod Sućurje, Vatrogasno operativno središte je zaprimilo oko 18:45 sati. Požarom je zahvaćeno 25 hektara guste borove šume.

Požar su gasila 93 vatrogasca, 26 vozila, jedan helikopter s uređajem za gašenje i 3 kanadera. Ujutro su na požarište upućena 2 helikoptera sa uređajem za gašenje i jedan kanader.

Lokaliziran požar kod Segeta Gornjeg

Požar na području Segeta Gornjeg kod Trogira, koji je dojavljen poslijepodne oko 15,20 sati, lokaliziran je oko 16:20 sati, a ugašen oko 19:40 sati. Izgorjelo je oko 5 hektara niskog raslinja, maslina i smokvi.

U gašenju požara sudjelovali su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društava (DVD) Trogir, DVD Slatine, DVD Seget Vranjica i DVD Marina s ukupno 32 vatrogasaca i 10 vozila. Pomoć iz zraka pružao im je jedan helikopter.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene