Obavijesti Video Pretražite Navigacija
lex specialis

SDP želi potpunu legalizaciju marihuane: ''Hrvatska ima šansu u roku od godinu dana biti lider po tom pitanju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP želi potpunu legalizaciju marihuane, poručili su u petak na konferenciji za novinare. Smatraju da bi legalizacija i liberalizacija industrijske konoplje, tako da se iskoristi čitava biljka, pomogle i gospodarstvu.

Hrvatska ima šansu biti lider po tom pitanju, i to u roku od godinu dana, tvrdi SDP. Traže osnivanje Agencije za konoplju koja bi odgovarala Vladi, Saboru i javnosti, a regulirala bi maksimalnu površinu uzgoja, kontrolirala preradu te promet konoplje i proizvoda.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema"

''Do 2025. godine globalno tržište za medicinski kanabis vrijedno je 55 milijardi dolara. No jedan je od važnijih aspekata legalizacija kanabisa u rekreativne svrhe. Prvi je to legalizirao Urugvaj, onda i Kanada, na čemu danas masno zarađuju milijarde eura, a u Hrvatskoj se o uzgoju marihuane u rekreativne svrhe nikada nije zapravo razgovaralo'', rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene