Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVI OVOGODIŠNJI

FOTO Snijeg zabijelio Hrvatsku: Idilični prizori diljem unutrašnjosti, ali stigli i problemi u prometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi snijeg ove godine zabijelio je kontinentalnu Hrvatsku, ali i donio poteškoće u prometu.

Diljem Hrvatske pao je prvi snježni pokrivač u ovoj godini. Uz idilične prizore koje donosimo, valja imati na umu i probleme u prometu, pa se vozačima savjetuje oprez.

Pročitajte i ovo Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije HAK kamera Pripazite Snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu: Zatvoreni dijelovi autoceste, magistrala...

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Lici povremeno i mjestimice pada snijeg. Mogući su odroni. HAK vozača savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama prema Dalmaciji i obrnuto mogu voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok i zatim državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina ili državnom cestom DC1 Gračac-Knin.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Sv. Marije Magdalene;
Paški most.
Na autocesti A7 Orehovica-Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I.skupinu: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom

Za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici:
DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj
DC25 Lički Osik-Gospić-Karlobag;
DC42 Poljanak (g.ž.LS)-Selište Drežničko
DC218 Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje;
DC429 Selište Drežničko (g.ž.KA) - Prijeboj (D1),
ŽC5203 Dobroselo-Brotnja
LC59122 Šušanj-Ledenik
LC59123 Šušanj-Konjsko
na lokalnim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca.

Povodom blagdana Sveta tri kralja zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1) danas od 14:00 do 23:00 sata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene