Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Vlada radi za bogate''

Bernardić: ''Stupovi Plenkovićeve Vlade su optuženici za korupciju, ratni zločinac i lažljivac''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je ustvrdio da su glavni stupovi Plenkovićeve Vlade „Milan Bandić koji je pod optužnicama da na sumnjiv način skuplja većinu i u ovom trenutku tvori glavni stup Plenkovićeve Vlade, dok je drugi stup optuženik (Tomislav) Saucha, ratni zločinac (Branimir) Glavaš i Ivan Lažljivi Vrdoljak“.

Komentirajući ulazak donedavne SDP-ovke Milanke Opačić u saborski Klub Bandićeve stranke, Bernardić je ocijenio da su „to ti nezadovoljnici u SDP-u, pobunjenici koji na ovaj način pokazuju ne samo da im nije stalo do stranke, socijaldemokracije i elementarnih ljudskih principa nego isključivo do vlastitih fotelja i sinekura“.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

"Što se tiče Milana Bandića, riječ je o čovjeku koji je pod optužnicama da na sumnjiv način skuplja većinu i u ovom trenutku tvori glavni stup Plenkovićeve Vlade, dok je drugi stup optuženik Saucha, ratni zločinac Glavaš i Ivan Lažljivi Vrdoljak“, kazao je Bernardić.

Na pitanje osjeća li se odgovornim zbog toga što toliko SDP-ovaca odlazi iz stranke, Bernardić je odgovorio da „onaj tko ne živi vrijednosti i principe socijaldemokracije i tko je spreman podržati ovu parlamentarnu većinu kojoj je povremena upotreba ustaškog pozdrava 'ZDS' dozvoljena, koja uklanjaju ploče antifašističkih boraca, koji su spremni pomoći referendumskoj inicijativi Željke Markić da udari na prava nacionalnih manjina i LGBT zajednica, taj nije istinski socijaldemokrat“.

"To nema veze sa socijaldemokracijom, poštenjem, humanošću nego samo s njihovim foteljama i sinekurama“, poručio je.

Upitan srami li se što su SDP-ovi vijećnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini podigli ruku za odluku kojom je omogućen otpis dugova za režije i bogatima poput Zorana Mamića, Zvone Bobana, supruga ministrice Marije Pejčinović Burić i drugih, Bernardić je odgovorio da je to istinska politika ove Vlade i njihova reforma otpisa dugova.

"Ova Vlada je pokazala da želi podignuti plaće samo bogatima i otpisati dugove samo bogatima, dok ministar Pavić umirovljenike naziva troškom, a Plenković poziva strane investitore jer je u Hrvatskoj jeftina radna snaga. Ovo je Vlada koja uzima od sirotinje da bi dala bogatima, što je najbolje pokazala proslava grupe Borg koja je odgovorna za kriminalne pretvorbe i privatizacije 90-ih za sve probleme koje ova zemlja ima", rekao je Bernardić.

''Martina Dalić spisateljica i zapisničarka grupe Borg''

Kazao je da bilo bezočno gledati spisateljicu i zapisničarku grupe Borg Martinu Dalić koja je rekla da Todoriću nisu dali 300 milijuna kuna, a upravo je njenom odlukom i glasom HBOR odobrio taj iznos Todoriću.

"Bezočno su spremni lagati i farbati građane ove zemlje. Oni misle da su građani naivci koje mogu farbati i pljačkati kako im se prohtije“, poručio je Bernardić.

Pojasnio je da je na Skupštinu došla Vladina odluka kao otpis dugova. To je napravio i SDP, ali po socijalnim kriterijima. „SDP će uvijek podržati otpis dugova sirotinji, ali ova Vlada je napravila da se otpišu dugovi svima“, kazao je Bernardić, napomenuvši da nisu propisali nikakve socijalne kriterije kome se mogu, a kome ne otpisati dugovi.

Bernardić nije htio pojašnjavati svoju izjavu da će preispitati svoj odnos s Rajkom Ostojićem, zbog sumnje da je predvodio zadnji pokušaj njegova svrgavanja na sjednici Glavnog odbora u subotu, tek je rekao da će „popričati s njim“.

Bernardić je, zajedno s novim predsjednikom Središnjeg savjeta SDP-a Brankom Grčićem, ponovno govorio o njihovu prijedlogu mirovinske reforme po kojoj bi sve mirovine rasle za minimalno 300 kuna, a prosječna mirovina iznosila 75 posto prosječne plaće. Najavili su da HDZ-ov prijedlog mirovinske reforme SDP neće podržati. (Hina)

Aktualno Bivši predsjednik o političarima i prostitutkama, zanimljivo komentirao ponašanje Grabar-Kitarović Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Bivši predsjednik o političarima i prostitutkama, zanimljivo komentirao ponašanje Grabar-Kitarović 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene