Obavijesti Pretražite Navigacija
''donio mi je buket cvijeća''

Milanka Opačić ušla u Klub Milana Bandića: ''Ni u ratu nije bilo kolektivne krivnje''

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Milanka Opačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Galerija
Bivša SDP-ova Milanka Opačić potvrdila je da ulazi u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, ali kaže da je nezavisna zastupnica koja ima svoje mišljenje.

"To je jedini klub koji okuplja nezavisne zastupnike, ja i dalje ostajem nezavisna zastupnica i djelovat ću i dalje kao socijaldemokratkinja. Lakše je djelovati u klubu, ulazim samo u klub, i dalje ostajem nezavisna zatupnica", objasnila je svoj potez Milanka Opačić koja je izišla iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Milanka Opačić i Milan Bandić (Foto: Goran Jakus/Patrik Macek/PIXSELL) nije više nezavisna Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku Milan Bandić (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Nakon Uskrsa Bandić navijestio mogućnost novog prelaska saborskih zastupnika u njegov Klub: ''Još dva-tri žetončića imam u džepu''

Na pitanje hoće li podržavati Vladu, odgovorila je : ''U ovom trenutku Vlada ima većinu i nema nikakvog razloga tražiti moj glas."

Dodaje da Klub Bandića ne traži ni od koga kako će glasovati, a ona će, kaže, nastaviti glasati po vlastitoj savjesti.

"Računate me u nezavisne zastupnike koji imaju svoje mišljenje. Ne treba ljude dijeliti i stavljati u ladice. Mogu biti nezavisna zastupnica koja će glasati od projekta do projekta. Da, mogu", rekla je Opačić.

Na pitanje je li joj Bandić nešto nudio s obzirom na priče o Bandićevom kupovanju zastupnika, odgovorila je: "Donio mi je buket cvijeća, time sam zadovoljna.", rekla je.

Na pitanje je li joj ugodno u Klubu čovjeka koji oprašta dugove i bogatima, Opačić je odgovorila da "u ratu nije bilo kolektivne krivnje, pa se nada da je nema ni u politici.''

''Svatko odgovara za svoje poteze. Ja mogu odgovarati samo za ono što ja radim i govorim'', poručila je. Podsjetila je da je prvih 19 godina provela s Bandićem u SDP-u, kada je bilo najteže biti SDP-ovac.

''Za njega me vežu dobre uspomene, teško razdoblje u SDP-u... I nakon što smo se razišli ni s Bandićem ni s drugim kolegama nisam bila neprijatelj, svatko ima svoj stil", rekla je i dodala da ga nikad nije žestoko kritizirala.

"Imala sam svoje mišljenje o njegovim potezima, kao što imam i danas", zaključila je.

Još je jednom ponovila da je ušla u Klub jer je bez Kluba teško funkcionirati, a i da se ljudima koji su joj pomagali prijetilo da će ostati bez radnog mjesta.

Na pitanje je li suradnjom s Bandićem svela demokraciju na ismijavanje, Opačić je odgovorila:

"Vaša gorčina je dosta velika. Za mene je glasalo 23.000 ljudi, zaokružili su moje ime i prezime. Moj je zadatak da se u saboru borim za njih i glasat ću za svaki projekt koji će njihov život učiniti boljim i kvalitetnijim", kaže Opačić. Na pitanje misli li da je prevarila te birače, odgovara: "Ne, ne mislim."

Ulaskom Milanke Opačić, Bandićev klub ima 11 zastupnika.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Bivši predsjednik o političarima i prostitutkama, zanimljivo komentirao ponašanje Grabar-Kitarović

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Rupa u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) Rupa u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zatrpavanje rupe u Babinoj Gredi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Napokon se zatrpava i najpoznatija "rupa" u Hrvatskoj, ona u koju je dosad bačeno 9 milijuna kuna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene