Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

''ki bi da bi''

Milan Bandić pozvao milijunaše da plate režije: ''Bogatima nećemo oprostiti dugove, stavit ću veto na otpis''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da bogatima neće otpisati dugove.

''Ja osobno i stranka inicijator smo Zakona o otpisu dugova. Je li zakon precizan ili nije, možemo raspravljati o tome, ali temeljem tog zakona mi smo napravili odluku koju je Gradska skupština usvojila'', objasnio je Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Dodao je da je njegov uspjeh što je Zagreb socijalno najosjetljivija metropola. ''Današnji pamflet da ja opraštam dugove tim ljudima, oni će se sigurno toga odreći. Ja sam tužan danas, beskrajno tužan, pokvarili su mi dan'', govorio je Bandić. Rekao je da je obveza do 19. studenog otpisati dugove. ''Ljudi koji potpišu formular i pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potpišu da nemaju, mi ćemo im otpisati dugove'', rekao je gradonačelnik Zagreba. ''Što se tiče drugih koji se spominju u Jutarnjem listu, dugove im nećemo oprostiti, pa neka nas tuže do Strasbourga'', najavio je.

''Samo kad Bandić nešto radi, nađu se anomalije, to je smiješno. Sad sam opet veseo. Više nije Bandić Robin Hood, sad na teret onih koji nemaju dajemo onima koji imaju. Neka naši građani koji su u potrebi mirno spavaju, bit ćemo prvi u poštenom odnosu prema njima. Ima li pet zvučnih imena koja su danas objavljena, možda ih ima još deset. Naći ćemo način kako da njima ne oprostimo dugove'', objasnio je.

Uvjeren je da oni koji imaju neće ni tražiti otpis dugova. ''Stavit ću veto na oprost dugova njima'', rekao je.

Na pitanje bi li im oprostio dugove da nije bilo teksta u Jutarnjem, odgovorio je: ''Ki bi da bi. I bez Jutarnjeg ne bismo oprostili. Pozivam ih da plate dugove, pa i penzići plaćaju režije'', zaključio je Bandić.

Osvrnuo se na ulazak Milanke Opačić u njegov saborski klub. ''Nisam znao da je ušla u Klub. Šta je ušla?'' rekao je Bandić. Prisjetio se kako ju je primio u SDP. ''Primio sam je kao malu prekrasnu djevojčicu u stranku na Peščenici'', rekao je Bandić. Na pitanje kako ne zna da je ušla u Klub, a ona je rekla da joj je poklonio cvijeće, Bandić je rekao: ''Nisam ja, to je valjda moj protokol.''

Na kraju je poručio da se ne smijemo iznenaditi ako u Klub uđe još zastupnika. ''Ne brojim koliko ih ima, za mjesec dana ćemo podvući crtu. Ne daj Bog da je ovo kraj'', zaključio je Bandić.

Aktualno Bivši predsjednik o političarima i prostitutkama, zanimljivo komentirao ponašanje Grabar-Kitarović Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Intervju Lane Ružičić sa Stipom Mesićem (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Bivši predsjednik o političarima i prostitutkama, zanimljivo komentirao ponašanje Grabar-Kitarović 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene