Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Čovjeku jednostavno nikad dosta"

Ramljak tužio Bernardića pa nije došao na sud: "Mjesečno prima milijun kuna, a od mene hoće 150.000''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U podne je održano pripremno ročište za zagrebačkom Općinskom sudu u slučaju građanske tužbe Ante Ramljaka protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Davor Bernardić došao je na ročište, za razliku od Vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka koji se nije pojavio.

Pročitajte i ovo Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade Tom Plimmer "Prljavi doktor" Doktor se seksao sa ženama u ordinaciji dok su pacijenti čekali na red, poslao gotovo 200 snimki medicinskoj sestri i ljubavnicama

Ročište je na zagrebačkom Općinskom sudu održano je u podne.

Ramljak je Bernardića tužio jer ga je nazvao članom ortačke skupine kojoj je cilj izvlačenje novca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda. 

Mladen Prka, Ramljakov odvjetnik, nakon ročišta je novinarima rekao da Ramljak nije došao jer je riječ o pripremnom ročištu i njegova prisutnost nije potrebna. Potvrdio je da apsolutno ostaju pri svim navodima iz tužbe. "Dovođenje u kontekst gospodina Ramljaka s bilo kojim kaznenim djelom je apsolutno neprihvatljivo", rekao je Prka. 

Ni Bernardić nije promijenio retoriku. "Od postupka očekujem da sud potvrdi da je riječ o ortačkoj skupini koja izvlači novce iz Hrvatske, iz Agrokora. Svaki dan je sve više dokaza za to. Očito da sam bio u pravu", rekao je Bernardić, dodajući da na suđenju očekuje i Andreja Plenkovića među svjedocima, a predložili su i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić

"Ramljak je Plenkovićev povjerenik u Agrokoru. On i dalje prima milijun kuna mjesečno. Brojčanik se i dalje vrti, a tužio me za 150 tisuća kuna. Čovjeku jednostavno nikad dosta novca", rekao je Bernardić, dodajući kako je jasno da je riječ o udruženom pothvatu. "Dok radnice i radnici strahuju za svoje plaće, njima je cilj da pune svoje džepove", kaže Bernardić.

Na novinarska pitanja o situaciji u Agrokoru Bernardić kaže da je cijeli proces duboko kontaminiran. "Vjerovnici gledaju povjerenika koji je imao faraonske ovlasti, i trebali bi mu vjerovati mu da će on provesti nagodbu. Gledaju ga i znaju da je namirio sebe i svoje, a od njih traži da otpišu 80 posto", kaže Bernardić.

Na pitenje bi li SDP podržao Zvonimira Mršića za povjerenika, Bernardić je odgovorio negativno. "U tim procesima to nije opcija", rekao je Bernardić.

Teška povreda osobnosti

Kako je predsjednik SDP-a i saborski zastupnik, od kaznenog progona štiti ga zastupnički imunitet, pa je Ramljak pokrenuo građansku tužbu kojom Bernardića tuži za tešku povredu prava osobnosti. Za taj tip postupka Bernardića ne štiti imunitet iako je on najavljivao da će, ako bude potrebno, sam zatražiti da mu se imunitet skine.

Ramljak tužbom traži da mu na ime neimovinske štete isplati 150 tisuća kuna sa zateznim kamatama i da podmiri sudske troškove.

Iduće ročište zakazano je za 24. travnja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene