Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuno rasulo

Gradonačelnica Supetra objavila šokantne fotografije glisera kojim se prevoze pacijenti: ''Opasan za posadu, putnike... sve se raspada''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnica Supetra na Braču Ivana Marković objavila je na društvenim mrežama šokantne fotografije stanja glisera kojim se pacijente s otoka Brača prevozi u bolnicu na kopnu.

Šokantne fotografije objavila je na svojem profilu na Facebooku načelnica Supetra Ivana Marković. Na fotografijama se vidi stanje glisera hitne pomoći kojim se pacijente s otoka Brača prevozi u bolnicu na kopno. Načelnica kaže da je gliser u potpunom raspadu.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

'''Suvremena čuda' našeg hitnog medicinskog prijevoza 21. stoljeća s otoka Brača u bolnicu na kopno. Gliser je u potpunom raspadu, tehnički neispravan, opasan za posadu , putnike i ostale sudionike prometa, bez lera, navigacije, pa čak i običnih brisača. Sve se raspada. Kada pada kiša vozač gura glavu van kabine da vidi ispred sebe u nadi da neće slučajno udariti u drugi brod'', napisala je uz fotografije oronulog glisera.

Tvrdi i kako jedan pacijent iz Supetra u četvrtak ujutro ''nije imao čast da se preveze ovim suvremenim prijevoznim sredstvom radi kvara te je iz Supetra odvezen na 30 km udaljen brački aerodrom da bi ga se helikopterom prevezlo u Split''. ''To se zove zlatni sat, štednja goriva i resursa'', dodala je.

Apelira na to da se nešto promijeni jer, kaže, svakome od nas može se dogoditi da ovisi o brzom dolasku do bolnice, a pitanje je hoće li ovaj gliser u tim trenutcima uopće raditi. Zahtijeva ispravan gliser za prijevoz bolesnika, medicinskog osoblja i posade, a traži i da nadležne inspekcije pregledaju zadovoljava li ovo plovilo tehničke uvjete.

''Što radi Splitsko-dalmatinska županija? Nema medicinskog osoblja, nema glisera, nema heliodroma'', govori načelnica, a ističe i crne brojke Hrvatske.

''U Hrvatskoj godišnje umre 23.000 ljudi od srčanih i moždanih udara, 300 u prometnim nesrećama i još 2700 bude ozbiljno ozlijeđeno. Medicinski 'zlatni sat', razdoblje od 60 minuta u kojih je potrebno dopremiti osobu u ustanovu koja će je zbrinuti, spašava živote! Zato nam je neophodna hitna helikopterska medicinska služba i adekvatan prijevoz putnika bilo gliserom ili helikopterom. Pogotovo na otocima koji gube doktore i kilometrima ili miljama udaljenim od bolnica'', poručuje Ivana Marković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene