Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na internetu osvanuo oglas

Prodaje se kuća bivšeg doma za starije i nemoćne u kojem je poginulo šestero ljudi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednom je internetskom oglasniku objavljen oglas za prodaju kuće u Andraševcu pokraj Oroslavja. Kako se može zaključiti prema fotografijama riječ je o kući koja je donedavno bila jedan od objekata Doma za starije i nemoćne Zelena oaza u kojem je prije nekoliko tjedana živote izgubili šestero štićenika.

Jučer je na jednom internetskom oglasniku osvanuo oglas za prodaju kuće u Andraševcu kod Oroslavlja.

Kako se može zaključiti prema fotografijama objavljenima uz oglas, riječ je o kući koja je donedavno bila dom za starije i nemoćne Zelena oaza, a u čijem je jednom objektu prije nekoliko tjedana došlo do stravičnog požara i život je izgubilo šestero korisnika tog doma.

U oglasu stoji da je riječ o visokoj prizemnici od 350 metara kvadratnih u Andraševcu, a cijena je 40.000 eura, odnosno oko 300.000 kuna. Oglašivač je napisao i da kuća ima 10 soba, sedam parkirnih mjesta i terasu te da se prodaje nenamještena. Uz kuću se prodaje i 2000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta u Oroslavju. Na kraju oglasa je istaknuto i da je prodaja hitna, kao i da cijena nije fiksna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna za tragediju saznali iz medija Nećak žene stradale u požaru: "Za nekoliko dana trebala je proslaviti 104. rođendan. Strašno je da ovako umre"

Pročitajte i ovo Dom za starije i nemoćne/Ilustracija - 1 Provjereno otkriva Raskrinkan još jedan ilegalni dom za starije: ''Ovo nisu izolirani slučajevi, ovo je masovna pojava''

Nazvali smo broj koji je naveden kao kontakt uz oglas, a muškarac koji se javio nije želio komentirati je li riječ o bivšem domu Zelena oaza.

Podsjetimo, požar se dogodio u objektu pored kuće koja se sada prodaje, a koji je bio prenamijenjen za boravak šestero nepokretnih korisnika doma. U požaru je smrtno stradalo svih šestero štićenika koji su tamo bili smješteni, a iako je vlasnica doma imala dozvolu za skrb o 13 korisnika, u domu ih je ukupno bilo 26.

Nakon tragedije na teren je izašla i inspekcija Ministarstva socijalne skrbi koja je donijela rješenje o zatvaranju doma Zelena oaza, a svi su korisnici doma premješteni u druge domove ili su se vratili svojim obiteljima. Protiv vlasnice je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene