Stjepan Sinković u Domu za starije Zelena oaza imao je tetu Jelenu koja je za nekoliko dana trebala proslaviti 104. rođendan. Za stravičan požar u kojem je poginula Jelena i još petero ljudi, njegova obitelj saznala je iz medija.


Jedna od šest žrtava požara u Domu za starije Zelena oaza u Andraševcu bila je Jelena Bogović. Za nekoliko dana trebala je proslaviti 104. rođendan.

"Ne možeš vjerovati, da tako dugo živiš i da na kraju tako skončaš. Užas!", rekao nam je Jelenin nećak Stjepan Sinković koji se brinuo o njoj, a kojeg nitko nije obavijestio o tragediji već su on i supruga za požar saznali iz medija pa su zvali dom.

Slika nije dostupna Vatrogasni zapovjednik o požaru koji je odnio šest života: "Pitanje je je li dojava stigla na vrijeme"

Slika nije dostupna Plenković stigao na mjesto stravičnog požara: "Došao sam izraziti sućut, ispitat ćemo ima li dom sve dozvole"

"Grozno. Da živi 104 godine i da ovako umre, to je strašno", rekla nam je kroz suze Katica Sinković i dodala da su o Jeleni brinuli do njezine 102. godine u svom domu i tek onda su nju i njezinu sestru, koja je preminula prije dvije godine, dali na skrb u Zelenu oazu.

"Teško je bilo naći dom za dvije sestre. Cijeli život su zajedno bile. I onda smo našli tu. Kako je to završilo, strašno!", rekla nam je gospođa Sinković i dodala kako ih je nazvala kći koja je na internetu vidjela vijest o požaru pa je suprug zvao Dom gdje su mu samo izrazili saučešće.

Sinkovići kažu da su tetu često posjećivali i nemaju pritužbi na uvjete u Zelenoj oazi.

"Ona je bila prije u gornjoj zgradi, po noći je jako vikala pa su je preselili u pomoćni objekt. Nemate se kaj žaliti, bile su dvije u sobi. Nikad nije rekla da je gladna ili žedna ili da nekaj ne štima", kaže Sinković.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju