Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon gotovo godinu dana

Izašao iz Remetinca na slobodu: Ukinut istražni zatvor Marku Franciškoviću

Marku Franciškoviću, optuženom za poticanje na terorizam, ukinut je istražni zatvor. Izašao je iz zatvora u Remetincu.

Županijski sud u Zagrebu ukinuo je istražni zatvor Marku Franciškoviću. Francišković je optužen za poticanje na terorizam, a u Remetincu je od kraja prošle godine.

Francišković je uhićen s više osoba, povezivalo ih se s mogućim nasilnim rušenjem vlasti. Istražni zatvor produljivan mu je od prosinca prošle godine zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

U petak je sudsko vijeće donijelo odluku o ukidanju istražnog zatvora, ali optužnicu još uvijek nije potvrdilo, piše Telegram. Francišković je izašao iz zatvora u Remetincu.

Pri izlasku iz zatvora novinari su ga pitali za komentar, Francišković je samo kratko rekao: "Mir i dobro svima".

Na pitanje kako se osjeća, kazao je: "Odlično, Bogu hvala".

Pročitajte i ovo Dolazak mule na sud progutala 117 kapsula VIDEO Pala na Tuđmanu nakrcana kokainom: Brazilskoj muli određen istražni zatvor, odrekla se prava na odvjetnika

Istražni zatvor određen u prosincu

Državno je odvjetništvo za Marka Franciškovića i Natka Kovačevića zatražilo istražni zatvor nakon što je protiv njih pokrenulo istragu zbog javnog poticanja na terorizam tijekom prosvjeda protiv COVID potvrda.

Franciškoviću je istražni zatvor određen u prosincu prošle godine zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, dok je Kovačević pušten na slobodu. 

Optužnica ga tereti da je od 13. studenog 2021. do 1. prosinca 2021. u više gradova istupao na neprijavljenim javnim prosvjedima protiv odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite uvedenim radi suzbijanja pandemije virusa COVID-19.

Pročitajte i ovo Vanja Slijepčević Saftić Nemezida sedam Stručnjakinja o opasnostima koje djecu vrebaju na društvenim mrežama: "Šuljaju se i polako ulaze u njihov život"

Zagrebačko tužiteljstvo objavilo je u veljači ove godine da je protiv Franciškovića proširena istraga na još dva djela javnog poticanja na terorizam, dok se njegova supruga sumnjiči za jedno istovjetno djelo, pa joj je zbog toga određena mjera zabrane pristupa internetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene