Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

ZABRANILI JOJ INTERNET

Tužiteljstvo proširilo istragu protiv Franciškovića: Iz pritvora uz pomoć supruge poticao na terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ovih je dana proširilo istragu protiv Marka Franciškovića i njegove supruge zbog poticanja na terorizam.

Zagrebačko tužiteljstvo objavilo je kako protiv Marka Franciškovića proširena istraga na još dva djela javnog poticanja na terorizam, dok se njegova supruga sumnjiči za jedno istovjetno djelo, pa joj je zbog toga određena mjera zabrane pristupa internetu.

Kako je navedeno u priopćenju ŽDO-a, osnovano se sumnja da je prvoosumnjičeni, koji je od 16. prosinca 2021. do 22. prosinca 2021. bio u istražnom zatvoru, koristio svoje pravo telefonskog kontakta sa suprugom odnosno trećeosumnjičenom i tijekom tih razgovora javno pozivao građane na nasilno rušenje ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura u Republici Hrvatskoj, a ona je te govore snimala i uređene ih javno objavljivala na jednoj internetskoj platformi.

Sve su, kako drže u tužiteljstvu, radili po dogovoru, a u cilju ozbiljnog narušavanja osnovnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura, u svrhu realizacije svog protupravnog djelovanja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAŽNA SUTKINJA ODLUČILA Osumnjičeni za poticanje na terorizam: Franciškoviću određen istražni zatvor, Kovačević pušten da se brani sa slobode

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nekoliko govornika Prosvjed protiv COVID potvrda u Šibeniku: Pozivalo se velike ratnike, došlo 100-ak ljudi

"Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ranije, odnosno 1. prosinca 2021. u Šibeniku, s ciljem ozbiljnog narušavanja temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura Republike Hrvatske istupao na neprijavljenom javnom skupu, koristeći se pritom u postizanju svog cilja aktualnim mjerama zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa te suzbijanja bolesti COVID-19, te pozivao građane na napade i ustanak. Takav njegov govor snimljen je i javno objavljen na jednom internetskom servisu te uživo prenošen putem jedne društvene mreže i medijskog portala", navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Zbog opasnosti od ponavljanja djela, Francišković je još u istražnom zatvoru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene