Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željezna lady

Nje se boje čak i Apple i Google: U Hrvatskoj boravi žena koja je bila inspiracija za seriju Borgen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager u posjetu je Hrvatskoj. Glavni razlog posjete je stanje u Uljaniku. Osim po svojoj funkciji, povjerenica još nečime intrigira javnost.

Margrethe Vestagner je poznata po velikim kaznama nekim tvrtkama zbog kršenja europskih pravila. Američka tvrtka Apple dobila je kaznu od rekordnih 13 milijardi eura. Alfa-bet, tvrtka vlasnica internetskog pretraživača Google, više od šest i pol milijardi eura.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar Kitarović na setu serije Dar Mar Uskoro u programu Nove TV Kolinda Grabar-Kitarović u ulozi kakvu još niste vidjeli. Bivša predsjednica u hit-seriji "Dar Mar" glumi samu sebe, otkrila nam je što joj je bilo najteže Slika nije dostupna Novi flagship BMW razmatra mogućnost lansiranja serije 9 Coupe?

Prije karijere u Komisiji, bila je zamjenica danske premijerke i ministrica unutarnjih poslova. Bila je inspiracija i za popularnu dansku seriju Borgen o političarki koja pokušava balansirati obiteljski život i politiku.

"Nikada u potpunosti ne znate gdje pisac pronalazi svoju inspiraciju, ali postoji mnogo prepoznatljivih dijelova, iako sam ja još uvijek sretno udana. Glavna akterica u seriji Borgen se rastavlja, iako - ne bih vam smjela otkriti radnju, ako još niste gledali. Ja sam je vidjela i smatram da je jako dobra", izjavila je povjerenica Vestager.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene