Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi flagship

BMW razmatra mogućnost lansiranja serije 9 Coupe?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijim glasinama koje stižu iz BMW-a ovaj bavarski proizvođač navodno razmatra mogućnost lansiranja novog tzv. flagshipa, odnosno modela koji bi se smjestio na sam vrh njegove ponude.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodatni luksuz BMW razmišlja o seriji 9 kao konkurentu Mercedes-Maybach S klasi Slika nije dostupna Vrhunsko i ekskluzivno BMW Coupe Serije 6

Spominje se oznaka serija 9, što bi pomalo pokvarilo koncepciju BMW-ove nomenklature, no naziv serija 8 je otpao zbog modela i8.

Ako bi dobio zeleno svjetlo za razvoj i u konačnici proizvodnju ovaj bi se automobil navodno trebao temeljiti na sljedećoj generaciji rollsroyceovog Phantoma, a konstrukcija bi mu trebala biti izrađena od plastike ojačane ugljičnim vlaknima, odnosno CFRP-a.

Što se pak dizajna tiče veliki utjecaj na ovaj model bi trebao imati studijski Vision Future Luxury Concept. Dakako, interijer bi bio bogato i luksuzno opremljen, a to se dakako odnosi na sve od upotrijebljenih materijala do naprednog high-tech infotainmenta.

Ponuda motora bi se sastojala od poznatih 3,0 benzinskih i dieselskih pogonskih strojeva, kao i 4,4-litrenog V8 turba, a u ponudi bi se svakako našla i hibridna izvedba.

Za sada nije poznato kada bi ovaj model navodno trebao stići na tržište, no ono europsko mu neće biti glavna meta. Na kraju dodajmo kako će mu glavnu konkurenciju činiti mercedesova S klasa Coupe.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene