Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIREKTAN I SARKASTIČAN

Izdvojili smo bisere novog ravnatelja bolnice Srebrnjak: "Za sada nemojte gnjaviti ni mene ni dijete. Što ste neurotični?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prim. Darko Richter novoizabrani je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Već godinama ima nadimak "hrvatski dr. House" zbog svojih osebujnih i ciničnih odgovora pacijentima na Zdravstvenom forumu. Izdvojili smo neke.

Prim. Darko Richter novoizabrani je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Godinama je davao savjete zabrinutim roditeljima na Zdravstvenom forumu. Zbog toga je zaradio nadimak "hrvatski dr. House".

Korisnik na Zdravstvenom forumu pitao ga je o krvržici.

"Poštovani, imam kvržicu na glavi, iza uha, tvrdu na dodir, veličine graška. Neko sam vrijeme osjećao laganu bol na dodir oko nje (više ne). Što bi to moglo biti?" na što je doktor kratko odgovorio: "Ne znam."

Jedna mama ga je pitala za savjet za njezina sedmomjesečnog sinčića koji je imao E. coli. Pitanje je glasilo može li njezino dijete uzimati čajeve i sokove od brusnice. Doktor joj je odgovorio: "Još nisam čuo za to da se klice mogu liječiti čajem ili sokom od brusnica. Ako baš želite čekati, čekajte pijuckajući koji god čaj želite", napisao je doktor.

"Kada god pitate 'biste li trebali otići liječniku', odgovor je - da. Kako da vam na daljinu kažem - ne?", jedan je od odgovora.

U svojim odgovorima doktor je direktan i sarkastičan. 

"Za sada nemojte gnjaviti ni mene ni dijete. Što ste neurotični? Zašto se ne možete strpiti do nalaza", odgovorio je doktor na pitanje jedne korisnice.

"Imam curicu od 4 i pol mjeseca i odlučila sam da joj zbog velikih vrućina skinem jednu pelenu tako da sada ima pampers, jednu pelenu i švedske gaće, a preko noći samo pampers. Čula sam razna mišljenja o tome pa me zanima da li to po vama može loše utjecati na razvoj njezinih kukova?". 

"Još nisam nikada čuo da je u grobnicama pračovjeka itko naišao na luksaciju kuka, iako oni skoro sigurno nisu imali pelene i široko povijanje. To široko povijanje nema nikakve veze niti sa čime..." navedeno je u odgovoru pedijatra. 

"Gornja granica dojenja? Neki bi se dojili i kad dobiju vozačku", također je jedan od odgovora na pitanje korisnika foruma. Jednu ženu je zanimalo može li vrijeme provoditi u planinama s obzirom na alergiju. 

"Ne znam zašto proljetnu idilu kvariti s tim i tolikim pitanjima. Zapravo ne znam točno što pitate", odgovorio je doktor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene