Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PIROTEHNIKA NIJE IGRA

FOTO Pogledajte kako je kanio ući na stadion: Policija otkrila što je sve nosio u opasaču ispod majice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na utakmicu Dinamo – Hajduk koja se igrala u nedjelju na stadionu u Maksimiru jedan navijač je pokušao ući noseći ispod majice improvizirani opasač na kojem su bile baklje i druga pirotehnička sredstva.

Sigurnosnim pregledom prostora samog stadiona u zagrebačkom Maksimiru prije odigravanja utakmice Dinamo – Hajduk policijski službenici su pronašli skrivenih 197 komada pirotehničkog sredstva – ''baklji'', izvijestila je zagrebačka policija.

Objavili su i fotografije pronađene pirotehnike, a među njima i onu na kojoj se vidi da je jedan navijač na stadion kanio ući noseći improvizirani opasač na kojem su bile baklje i druga pirotehnička sredstva.

Pročitajte i ovo Zenon Pogorelić Svake godine imaju brojne ozljede Doktor s dječje kirurgije upozorava: "Treba zabraniti bilo kakvu pirotehniku. Neka djeca ostaju doživotni invalidi"

Utakmicu je s tribina pratilo i pogledalo oko 9200 gledatelja, od kojih je 2250 bilo gostujućih navijača.

U službene prostorije policije prije, za vrijeme i nakon utakmice zbog prekršaja dovedeno je ukupno 14 navijača zbog počinjenja prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te je jedan od njih počinio i prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prekršitelji su u dobi od 19 do 36 godina, dok je jedna osoba maloljetna.

Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli s oko 365 raznih vozila te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu, ustvrdila je policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vraćao se s utakmice Završio u karlovačkoj bolnici: Slavio nakon utakmice pa ostao bez prstiju
Pročitajte i ovo Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja Novi zakon o pirotehnici Sabor izglasao zabranu pirotehnike od sljedeće godine. Prijatelji životinja: "Ovo je povijesni trenutak"

Izdvojeni slučaj, kažu, dogodio se nešto iza 15 sati na Kenedyjevu trgu, gdje su policijski službenici postupali prema 36-godišnjaku zbog neovlaštene uporabe pirotehničkog sredstva, da bi u tom trenutku nekoliko maskiranih muških osoba tjelesno napalo 36-godišnjaka i policijske službenike, a potom su oštetili i službeno vozilo policije te se udaljili s mjesta događaja.

Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je policijski službenik lakše ozlijeđen, dok je 36-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede. Kriminalističko istraživanje je u tijeku s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja o događaju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene