Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u istražnom zatvoru

VIDEO Osumnjičenik skrivao lice pred kamerama: U pritvoru zbog brutalnog napada na ženu i mladića

Osumnjičenik za dva pokušaja ubojstva u Gospiću saslušan je u srijedu na Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, a potom mu je sudac istrage odredio istražni zatvor kako ne bi utjecao na oštećenike i svjedoke, ali i zbog opasnosti od dovršavanja započetog kaznenog djela.

Sudac karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer rekao je da je između ostalog udovoljio zahtjevu tužiteljstva za istražnim zatvorom za 36-godišnjeg muškarca iz Gospića, kako bi se "osigurala neometanost postupka u maloj sredini s uznemirenom javnosti, jer se radi o teškom kaznenom djelu s propisanom kaznom dugotrajnog zatvora".

"Za to su ispunjeni svi uvjeti i to posebno s obzirom na činjenicu da se sumnja odnosi na jedno teško ubojstvo u pokušaju i jedno ubojstvo u pokušaja, ali i zbog prethodnih prijetnji i nepoštivanja zaštitne mjere neprilaženja supruzi na udaljenost manju od 50 metara", zaključio je Kosijer.

Osumnjičenik je u srijedu ujutro u lisicama doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, a prilikom izlaska iz policijskog vozila navukao je majicu preko lica. 

Pročitajte i ovo Neva Tölle - 3 SRAMOTNO I NEPRIHVATLJIVO Skandalozna izjava općinske državne odvjetnice u Gospiću: Autonomna ženska kuća pozvala premijera da sazove hitnu sjednicu Vlade

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna registrirani nasilnik Otkriveni detalji horora u Lici: Ženu i mladića izbo suprug koji je imao zabranu prilaska, poznato kako su ga uhvatili

36-godišnjak je osumnjičen da je teško nožem ozlijedio 27-godišnju suprugu i njenog 21-godišnjeg prijatelja u gospićkom naselju Jasikovac u ponedjeljak oko 17.15 sati.

Nakon napada je pobjegao, a poslije više sati bijega policija ga je locirala u Bilaju gdje se nakon razgovora s policijskim pregovaračem predao.

U Općoj bolnici u Gospiću stanje žene bitno se popravilo i stabiliziralo, dok je muškarac u Zadru i dalje pod mjerama intenzivnog liječenja, ali mu je stanje stabilno.

"Oporavlja se prema očekivanjima i danas će biti otpušten iz jedinice intenzivne medicine na kirurški odjel", rekao je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Karlovačka županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović ranije je kazala da će u srijedu imati zaključke nadzora gospićkog općinskog tužiteljstva u vezi 36-godišnjaka koji je prije pokušaja ubojstva supruge i njena prijatelja pušten na slobodu, uz mjeru zabrane približavanja, nakon što je prošloga tjedna uhićen zbog prijetnji supruzi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene