Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva pokušava ubojstva

Obje žrtve napadača iz Gospića se oporavljaju, isplivali novi detalji mučnog slučaja

Aktualno Galerija Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 1 Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 2 Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 3 Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 4 Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Pokušaj dvostrukog ubojstva u Lici - 5 Galerija 1/7 >>
Otkriveni su detalji pokušaja ubojstva u Lici. I ne samo to, Dnevnik Nove TV doznaje da je napadač koji je pokušao ubiti ženu i muškarca - prije samo nekoliko dana bio uhićen, no pušten je na slobodu.

Nakon višesatne potrage uhićen je muškarac iz Gospića koji je nožem pokušao ubiti suprugu i njezinog prijatelja. Policija ga je pronašla u lovačkom domu kraj Gospića. Prošli tjedan bio je uhićen zbog dva kaznena djela prema supruzi.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević navodi kako je policija posljednji put postupala prema toj obitelji 18. kolovoza, kad su osumnjičenika prijavili za dva kaznena djela: oduzimanje slobode i prijetnju.

"On je bio uhićen, doveli smo ga pritvorskom nadzorniku i podnesena je kaznena prijava. Trenutno ne možemo govoriti o motivu, s obzirom na to da kriminalističko istraživanje još traje", kazala je Brozičević.

Istražni zatvor tada mu nije određen. Pušten je uz zabranu približavanja. Županijska državna odvjetnica u Karlovcu potvrdila je kako je od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatraženo žurno izvješće o postupanju u ovom kaznenom predmetu radi zakonitosti donesene odluke.

U toj obitelji i policija i Centar za socijalnu skrb ranije su postupali zbog nasilja.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Gospić, Nikolina Devčić potvrdila je da su dva puta postupali, u svibnju i u kolovozu, u skladu s Protokolom o postupanju u slučaju nasilja u obitelji i Obiteljskim zakonom.

"Imaju dvoje djece koja su nakon ovog tragičnog događaja smještena u okviru svoje obitelji na sigurnom", kazala je ravnateljica gospićkog Centra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna registrirani nasilnik Otkriveni detalji horora u Lici: Ženu i mladića izbo suprug koji je imao zabranu prilaska, poznato kako su ga uhvatili

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZLOČIN U OBITELJI Pokušaj ubojstva u Imotskom: Sin teško ozlijedio oca, zadao mu ubod u trbuh

Obje su žrtve i dalje u bolnicama u Gospiću i Zadru, a stanje im se u odnosu na jučer – popravlja.

Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić, kazala je da je pacijentica koja je zaprimljena u ponedjeljak u teškom stanju životno ugrožena – operirana.

"Smještena na Jedinicu intenzivne njege na mehaničkoj ventilaciji. Dobra je vijest da je prije sat vremena s nje skinuta. Samostalno diše i pri svijesti je", rekla je za Dnevnik Nove TV Čubelić.

Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti ovog događaja, a nakon što istražitelji obave svoj posao, bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, doznaje reporterka Dina Ćevid.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene